British Parliament and Big Ben

Ce a declarat premierul britanic despre drepturile cetățenilor UE după Brexit

87
(reînnoit 09:55 02.02.2018)
Premierul britanic, Theresa May, a declarat că cetățenii UE care sosesc în perioada de tranziție post-Brexit nu vor avea aceleași drepturi ca și cei care au venit mai devreme. Declarația ar putea stârni nemulțumirea Bruxelles-ului

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Premierul britanic, Theresa May, a anunțat că libertatea de circulație a cetățenilor UE se va încheia în martie 2019, ziua Brexit-ului. Această declarație ar putea genera un nou conflict cu oficialii de la Bruxelles în condițiile în care anterior a fost stabilită o perioadă de tranziție "status quo" până în decembrie 2020, care se referă inclusiv la libera circulație și la drepturile cetățenilor pentru cei care se stabilesc în Marea Britanie în această perioadă.

Oficialii europeni considerau că au ajuns la o înțelegere cu Marea Britanie, astfel că cetățenii care vor veni în Marea Britanie înainte de sfârșitul perioadei de tranziție vor beneficia de aceleași drepturi de care se bucură toți cetățenii statelor membre ale UE.

Regulile britanice pentru noii imigranți din UE ar putea include autorizațiile de muncă obligatorii, cerințele de înregistrare la sosire și restricțiile privind accesul la beneficii, ceea ce nu ar fi aplicabil cetățenilor UE care s-au mutat în Regatul Unit înainte de Brexit.

Aflându-se într-o excursie de trei zile în China, May a declarat că este "clar" că ar trebui să existe o diferență în drepturile acordate persoanelor care au ajuns în Marea Britanie după Brexit. Ea a spus că detaliile au fost "o chestiune de negociere pentru perioada de implementare, dar este clar că există o diferență între cei care au venit înainte de plecarea noastră și cei care vor veni atunci când știu că Marea Britanie iese din UE".

May a mai adăugat pentru The Guardian că se va opune ideii precum că nu se vor schimba prea multe după ieșirea Marii Britanii din bloc, având o poziție diametral opusă față de cancelarul Philip Hammond, care consideră că scopul a fostt de a face "schimbări foarte modeste" post-Brexit.

87
Tagurile:
cetateni, declaratie, Brexit, drepturi, Theresa May, Marea Britanie, UE
Тема:
Start Brexit - Marea Britanie a declanșat procedura ieșirii din UE (41)
Tematic
Dosar secret în cazul Brexit
Brexit: Data finală a perioadei de tranziţie după ieşirea Marii Britanii din UE
Dezvăluiri: UE, ajutor secret în negocierile pentru Brexit
Brexit: Negocierile cu UE, abandonate. Se cere ieşirea IMEDIATĂ din bloc


Загрузка...