Phenian

Experții ruși despre puterea nucleară a Coreei de Nord - Nu e de glumă

154
Moscova cunoaște care este puterea arsenalului nuclear al Phenianului.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Moscova dispune de informații cu privire la potențialul rachetar al Coreei de Nord, a declarat pentru RIA Novosti ambasadorul rus la Phenian, Alexandr Matsegora.

„Desigur, avem aceste date, monitorizăm situația cu cea mai mare atenție", a spus diplomatul.

Potrivit lui, Rusia cunoaște care este „nivelul tehnologiilor militare al Phenianului, de ce sunt în stare nord-coreenii și de ce nu". El crede că pe viitor „Coreea de Nord ar putea realiza progrese serioase” în dezvoltarea acestui program.

„Experții ruși susțin că primele modele de rachete nord-coreene erau similare cu cele ale altor țări, pe când multe dintre cele demonstrate la paradele militare recente sunt inventate de la zero de Phenian", a explicat diplomatul.

Totodată, el a subliniat în mod special că „oficialii din Coreea de Nord nu anunță în prealabil Rusia despre intenția de a lansa rachete sau de a efectua teste nucleare". Dar fiecare episod este urmat de asigurarea oficială că ”experimentul a fost efectuată astfel ca să nu dăuneze statelor vecine”.

Astfel, garanțiile de securitate sunt acordate „post factum".

Amintim că în 2017 Coreea de Nord a efectuat  o serie de lansări de rachete și al șaselea test nuclear la rând. Consiliul de Securitate al ONU a intensificat sancțiunile împotriva Phenianului ca răspuns la dezvoltarea programului nuclear.

154
Tagurile:
Informatie, Federatia Rusa, Ambasador, Rachete, Coreea de Nord, Phenian, Coreea de Nord, Moscova, Rusia
Tematic
Coreea de Nord ridică barierele
Documente declasificate: SUA au vrut să atace Coreea de Nord încă în 1994


Загрузка...