Regatul Unit

Dosar secret în cazul Brexit

113
(reînnoit 09:07 01.02.2018)

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Un raport secret ce conține o sinteză pentru guvernul May privind impactul Brexit asupra economiei britanice a fost obținut de BuzzFeed News.

Documentul secret arată că, indiferent de ce vor convenie Londra și Bruxelles-ul, creșterea economică în Regatul Unit trena după ieșirea lui din Uniunea Europeană.

Potrivit estimărilor, se așteaptă ca indicatorul să scadă cu 8% în următorii cincisprezece ani, în cazul în care Marea Britanie se va retrage din UE prin „semnarea unei înțelegeri", și cu 5% — dacă Londra va negocia un „acord de liber schimb".

Chiar și în cazul unui scenariului „soft", care prevede că Marea Britanie va rămâne după Brexit pe piața Uniunii Europene, ascensiunea economică a țării se va încetinicu 2% în aceeași perioadă, constată autorii documentului.

Raportul a fost întocmit în contextul presiunii din ce în ce mai mari asupra prim-ministrului britanic Theresa May, din partea unor colegi de partid care îi cer demisia.

113
Tagurile:
uniunea europeana, Brexit, Anglia, Secret, Regatul Unit, Marea Britanie, Dosar, Brexit, Uniunea Europeana, Regatul Unit, Anglia, Marea Britanie
Tematic
Brexit: Data finală a perioadei de tranziţie după ieşirea Marii Britanii din UE
Dezvăluiri: UE, ajutor secret în negocierile pentru Brexit


Загрузка...