CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Persoanele care mănâncă în mod frecvent fructe de mare ingerează odată cu ele până la 11 mii de particule de plastic, în decursul unui an, potrivit unui studiu al cercetătorilor belgieni de la Universitatea Gent.
Oamenii de ştiinţă spun că doar 99 la sută dintre aceste particule sunt eliminate în urma procesului de digestie. Restul rămâne în ţesuturi, iar, în timp, acest lucru poate provoca probleme serioase de sănătate, potrivit Digi24.
Acelaşi studiu atrage atenţia că dacă actualul ritm de poluare din oceanele şi mările lumii se menţine, până la sfârşitul secolului, cei cărora le plac fructele de mare ar putea ajunge să ingereze chiar şi 800 de mii de particule de plastic anual.
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Ministrul maltez al Turismului, Clayton Bartolo, a prezentat un plan conform căruia majoritatea restricțiilor privind coronavirusul vor fi anulate în Malta până la 1 iunie, iar turiștii care fac rezervări la hoteluri pentru vară vor primi compensații, scrie RIA Novosti.
După cum a sugerat Bartolo, turiștii care rezervă o cameră într-un hotel de cinci stele vor primi 200 de euro, într-un hotel de patru stele - 150 de euro și pentru o rezervare la un hotel de trei stele - o sută de euro. Plățile vor crește cu 10% dacă oaspetele va prefera să se odihnească pe insula Gozo, la trei kilometri nord de Malta.
"Schema are ca scop să le asigure o poziție competitivă hotelurile din Malta pe măsură ce va fi reluat turismul internațional", a explicat ministrul.
Sectorul turismului asigură, direct și indirect, mai mult de un sfert din economia națiunii insulare, iar industria s-a blocat efectiv din cauza pandemiei. Dacă în 2019 mai mult de 2,7 milioane de persoane au vizitat țara, atunci anul trecut această cifră a scăzut cu peste 80 la sută.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Un sat viu – așa numește preotul Mihail Milea, întemeietorul Fundației ”Sfântul Sava de la Buzău”, un alt proiect de suflet al său și anume Satul Dacic ”Sfântul Serafim de Sarov”.
Locul are o poveste – și este, la rândul său, o poveste, o întoarcere în timp, într-un moment în care timpul pare să nu ne mai dea voie să ne gândim la cele eterne și necesare sufletului.
Cu mii de ani în urmă, spune preotul Mihail Milea, pe aceste locuri, chiar au trăit dacii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Renunțarea la consumul de alcool ar putea prelungi viața cu 28 de ani, scrie Express, citând date ale oamenilor de știință de la Institutul Karolinska, Suedia.
Experții au monitorizat durata de viață a persoanelor afectate de patima alcoolului din Danemarca, Finlanda și Suedia, timp de 20 de ani. Mortalitatea cauzată de diverse boli și afecțiuni a fost semnificativ mai mare în grupul participanților la studiu care consumau alcool. În medie, speranța lor de viață a fost redusă cu 28 de ani.
Medicii au avertizat în repetate rânduri în privința efectelor negative ale alcoolului asupra organismului uman. În special, alcoolul, chiar și în doze mici, crește semnificativ riscul de cancer, demență, impotență și infertilitate. Alcoolul afectează negativ și funcționarea inimii, creierului și ficatului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova