fructe de mare

Incredibil: Cât plastic înghițim atunci când mâncăm fructe de mare

225
(reînnoit 10:01 25.01.2018)
Potrivit unui studiu efectuat de oamenii de știință belgieni, anual, persoanele care consumă fructe de mare ingerează până la 11 mii de particule de plastic.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Persoanele care mănâncă în mod frecvent fructe de mare ingerează odată cu ele până la 11 mii de particule de plastic, în decursul unui an, potrivit unui studiu al cercetătorilor belgieni de la Universitatea Gent.

Oamenii de ştiinţă spun că doar 99 la sută dintre aceste particule sunt eliminate în urma procesului de digestie. Restul rămâne în ţesuturi, iar, în timp, acest lucru poate provoca probleme serioase de sănătate, potrivit Digi24.

Acelaşi studiu atrage atenţia că dacă actualul ritm de poluare din oceanele şi mările lumii se menţine, până la sfârşitul secolului, cei cărora le plac fructele de mare ar putea ajunge să ingereze chiar şi 800 de mii de particule de plastic anual.

225
Tematic
Top 3 plante miraculoase care luptă cu celulele canceroase
(VIDEO) Planta miraculoasă care ajuta la refacerea ficatului
Malta

Un stat european vrea le plătească turiștilor care vor veni în țară câte 200 de euro

403
(reînnoit 20:15 11.04.2021)
Pentru a reanima industria turismului, autoritățile din Malta ar putea în această vară să le plătească până la două sute de euro străinilor care vor petrece cel puțin trei zile în țară.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Ministrul maltez al Turismului, Clayton Bartolo, a prezentat un plan conform căruia majoritatea restricțiilor privind coronavirusul vor fi anulate în Malta până la 1 iunie, iar turiștii care fac rezervări la hoteluri pentru vară vor primi compensații, scrie RIA Novosti.

După cum a sugerat Bartolo, turiștii care rezervă o cameră într-un hotel de cinci stele vor primi 200 de euro, într-un hotel de patru stele - 150 de euro și pentru o rezervare la un hotel de trei stele - o sută de euro. Plățile vor crește cu 10% dacă oaspetele va prefera să se odihnească pe insula Gozo, la trei kilometri nord de Malta.

"Schema are ca scop să le asigure o poziție competitivă hotelurile din Malta pe măsură ce va fi reluat turismul internațional", a explicat ministrul.

Sectorul turismului asigură, direct și indirect, mai mult de un sfert din economia națiunii insulare, iar industria s-a blocat efectiv din cauza pandemiei. Dacă în 2019 mai mult de 2,7 milioane de persoane au vizitat țara, atunci anul trecut această cifră a scăzut cu peste 80 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

403
Tagurile:
Euro, hotel, turiști, Malta
Tematic
Se va redresa sectorul turistic în 2021? Prognozele experților
Premieră turistică: Cetățenii moldoveni pot face un tur ca să se vaccineze în Rusia


Загрузка...

Satul dacic ”Sf. Serafim de Sarov” din județul Buzău - loc binecuvântat de Dumnezeu

101
(reînnoit 16:49 11.04.2021)
Preotul Mihail Milea, întemeietorul și sufletul Fundației ”Sfântul Sava de la Buzău”, a inițiat reconstruirea unei așezări dacice, în localitatea Năeni din județul Buzău. Un loc unde timpul are infinită răbdare cu oamenii.

Un sat viu – așa numește preotul Mihail Milea, întemeietorul Fundației ”Sfântul Sava de la Buzău”, un alt proiect de suflet al său și anume Satul Dacic ”Sfântul Serafim de Sarov”.

Locul are o poveste – și este, la rândul său, o poveste, o întoarcere în timp, într-un moment în care timpul pare să nu ne mai dea voie să ne gândim la cele eterne și necesare sufletului.

Cu mii de ani în urmă, spune preotul Mihail Milea, pe aceste locuri, chiar au trăit dacii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101
Tagurile:
sat, Buzău, preot
Tematic
Imagini: Lumea dacilor a reînviat în România - SATUL DACIC din Năeni


Загрузка...

Renunțarea la acest obicei v-ar putea prelungi viața cu aproape 30 de ani

832
(reînnoit 21:01 11.04.2021)
Oameni de știință au făcut studii timp de 20 de ani ca să constate în final că renunțarea la acest viciu ar prelungi viața cu 28 de ani.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Renunțarea la consumul de alcool ar putea prelungi viața cu 28 de ani, scrie Express, citând date ale oamenilor de știință de la Institutul Karolinska, Suedia.

Experții au monitorizat durata de viață a persoanelor afectate de patima alcoolului din Danemarca, Finlanda și Suedia, timp de 20 de ani. Mortalitatea cauzată de diverse boli și afecțiuni a fost semnificativ mai mare în grupul participanților la studiu care consumau alcool. În medie, speranța lor de viață a fost redusă cu 28 de ani.

Medicii au avertizat în repetate rânduri în privința efectelor negative ale alcoolului asupra organismului uman. În special, alcoolul, chiar și în doze mici, crește semnificativ riscul de cancer, demență, impotență și infertilitate. Alcoolul afectează negativ și funcționarea inimii, creierului și ficatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

832
Tagurile:
obicei, viață, alcool
Tematic
Ceaiul provoacă cancerul dacă nu este consumat corect - Detalii
În cât timp este eliminat alcoolul din organism


Загрузка...