Marș de Ziua Independenței în Polonia

Exclusiv: Află adevăratul motiv de ce au ieșit 100 de mii de polonezi în stradă

569
(reînnoit 12:44 13.11.2017)
De Ziua Independenței Poloniei, aproape 100 de mii de polonezi au ieșit în stradă pentru a protesta contra politicilor liberale proeuropene. Reporterul Sputnik Moldova a reușit să afle de la unul dintre liderii miscării pro-viață ”Falanga” de ce sunt nemulțumiți polonezii și ce își doresc de fapt.

CHIȘINĂU, 12 nov — Sputnik, Cezar Salagor. De Ziua Independenței Poloniei, aproximativ 100 de mii de polonezi au ieșit pe străzile din Varșovia pentru ași manifesta indignarea față de politicile europene.

Solicitat de Sputnik Moldova, unul dintre liderii mișcării pentru viață din Polonia ”Falanga”, Michał Prokopowicz, ne-a oferit mai multe detalii.

”Marșul din 11 noiembrie poate fi considerat cu adevărat cea mai mare acțiune identitară și naționalistă în Centrul Europei care a adunat peste 100 de mii de participanți din întreaga țară. Evenimentul este blamat de ”mainstream media” și de grupurile globaliste numind acțiunea drept o ”renaștere a fascismului”, ceea ce este un mare neadevăr. De fapt, tinerii polonezi sunt dezamăgiți de ”transformările” liberale din ultimii trei decenii care au loc în Polonia. Ei se reorientează spre o abordare mai unitară, și împotriva politicilor elitei democrat-liberale corupte, din acest motiv sunt atât de disprețuiți”, a declarat Michał Prokopowicz.

Totodată, Prokopowicz a accentuat că în comparație cu anii precedenți, acțiunea din acest an a fost mult mai bine pregătită, iar provocatorii nu le-a reușit deturnarea evenimentului. 

”Desigur, unele provocări sunt greu de evitat (în acest an, "opoziția democratică" finanțată de Soros a încercat să blocheze marșul — au fost repede arestați de poliție), dar organizatorii sunt bine pregătiți, mai ales în comparație cu primele două mari marșuri care au fost organizate în 2011 și 2012. Pentru noi, Ziua Independenței va reaminti tuturor că independența înseamnă în primul rând autonomia față de corporațiile, băncile și armatele străine — ceea ce sa reflectat foarte bine în sloganurile noastre. Cunoscând trecutul, trebuie să ne amintim că lupta pentru independență continuă — aici și acum. În Ziua Independenței, trebuie să cerem independența”, a mai declarat liderul mișcării Falanga.

”Îl vrem pe Dumnezeu!”, ”Dumnezeu, Onoare, Patrie” sau "Polonia — polonezilor", au fost doar câteva dintre sloganurile scandate de manifestanți, care au ieșit în stradă pentru ași manifesta nemulțămirea față de politicile europene.

El ne-a mai declarat că sunt gata să-și apere țara de orice amenințare care va veni din afară. În acest an, la marșul din capitala Poloniei au participat și lideri ai organizațiilor de dreapta din Italia și Marea Britanie.

Aceste eveniment este organizat anual de Ziua Independenței care marchează momentul în care Polonia și-a recăpătat suveranitatea după încheierea Primului Război Mondial.

569
Tagurile:
Falanga, de ce au iesit polonezii in strada, adevaratul motiv, 100 de mii, antiglobalist, mars, globalist, presa mainstream, liberal, Soros, lider, Michał Prokopowicz, Varsovia, Polonia
Tematic
Varșovia: „Guvernul expulzează Uniunea Europeană din Polonia!”
Polonia amenință SUA că va renunța la achiziționarea sistemelor Patriot
Polonia: compensații pentru femeile care vor da naștere copiilor cu dizabilități
Polonia vrea decapitarea Comisiei Europene: nu are mandat democratic


Загрузка...