Kim Jong-un

SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"

116
Trump a amenințat Coreea de Nord cu "distrugerea totală", dar acum Casa Albă bate în retragere - "nu vrem război cu voi!"

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. După întregul șir de declarații belicoase și amenințări cu "distrugerea totală", Casa Albă a reacționat la afirmațiile ambasadorului RPD Coreeană. "Nu am declarat război Coreei de Nord, sincer, sugestia respectivă este absurdă" a spus purtătoarea de cuvânt a președinției americane, Sarah Sanders.

Ieri, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat la New York că președintele american Donald Trump a anunțat război țării sale.

"Din moment ce Statele Unite au declarat război țării noastre, avem tot dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv doborârea de bombardiere americane, chiar și atunci când acestea nu se află în spațiul nostru aerian", a declarat minstrul de la Phenian.

Pe de altă parte, minstrul de externe sud-coreean, Kang Kyung-Wha, a cerut Statelor Unite "să evite escaladarea conflictului cu Coreea de Nord". Wste foarte probabil ca Phenianul să recurgă la noi provocări, a comentat ministrul.

Ministrul sud-coreean "a recunoscut că Phenianul a făcut progrese mai rapide decât se aștepta în dezvoltarea unei arme nucleare", transmite Agerpres, confirmând astefel declarațiile și amenințările Nordului.

Vineri, Kim Jong Un a anunțat că va urma un test al unei bombe cu hidrogen în Pacific, fapt care a șocat comunitatea internațională.

116
Tagurile:
bomba cu hidrogen, declarat razboi, Kang Kyung-Wha, Kim Jong Un, SUA, Oceanul Pacific, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Phenian
Malta

Un stat european vrea le plătească turiștilor care vor veni în țară câte 200 de euro

403
(reînnoit 20:15 11.04.2021)
Pentru a reanima industria turismului, autoritățile din Malta ar putea în această vară să le plătească până la două sute de euro străinilor care vor petrece cel puțin trei zile în țară.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Ministrul maltez al Turismului, Clayton Bartolo, a prezentat un plan conform căruia majoritatea restricțiilor privind coronavirusul vor fi anulate în Malta până la 1 iunie, iar turiștii care fac rezervări la hoteluri pentru vară vor primi compensații, scrie RIA Novosti.

După cum a sugerat Bartolo, turiștii care rezervă o cameră într-un hotel de cinci stele vor primi 200 de euro, într-un hotel de patru stele - 150 de euro și pentru o rezervare la un hotel de trei stele - o sută de euro. Plățile vor crește cu 10% dacă oaspetele va prefera să se odihnească pe insula Gozo, la trei kilometri nord de Malta.

"Schema are ca scop să le asigure o poziție competitivă hotelurile din Malta pe măsură ce va fi reluat turismul internațional", a explicat ministrul.

Sectorul turismului asigură, direct și indirect, mai mult de un sfert din economia națiunii insulare, iar industria s-a blocat efectiv din cauza pandemiei. Dacă în 2019 mai mult de 2,7 milioane de persoane au vizitat țara, atunci anul trecut această cifră a scăzut cu peste 80 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

403
Tagurile:
Euro, hotel, turiști, Malta
Tematic
Se va redresa sectorul turistic în 2021? Prognozele experților
Premieră turistică: Cetățenii moldoveni pot face un tur ca să se vaccineze în Rusia


Загрузка...

Satul dacic ”Sf. Serafim de Sarov” din județul Buzău - loc binecuvântat de Dumnezeu

101
(reînnoit 16:49 11.04.2021)
Preotul Mihail Milea, întemeietorul și sufletul Fundației ”Sfântul Sava de la Buzău”, a inițiat reconstruirea unei așezări dacice, în localitatea Năeni din județul Buzău. Un loc unde timpul are infinită răbdare cu oamenii.

Un sat viu – așa numește preotul Mihail Milea, întemeietorul Fundației ”Sfântul Sava de la Buzău”, un alt proiect de suflet al său și anume Satul Dacic ”Sfântul Serafim de Sarov”.

Locul are o poveste – și este, la rândul său, o poveste, o întoarcere în timp, într-un moment în care timpul pare să nu ne mai dea voie să ne gândim la cele eterne și necesare sufletului.

Cu mii de ani în urmă, spune preotul Mihail Milea, pe aceste locuri, chiar au trăit dacii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101
Tagurile:
sat, Buzău, preot
Tematic
Imagini: Lumea dacilor a reînviat în România - SATUL DACIC din Năeni


Загрузка...

Renunțarea la acest obicei v-ar putea prelungi viața cu aproape 30 de ani

832
(reînnoit 21:01 11.04.2021)
Oameni de știință au făcut studii timp de 20 de ani ca să constate în final că renunțarea la acest viciu ar prelungi viața cu 28 de ani.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Renunțarea la consumul de alcool ar putea prelungi viața cu 28 de ani, scrie Express, citând date ale oamenilor de știință de la Institutul Karolinska, Suedia.

Experții au monitorizat durata de viață a persoanelor afectate de patima alcoolului din Danemarca, Finlanda și Suedia, timp de 20 de ani. Mortalitatea cauzată de diverse boli și afecțiuni a fost semnificativ mai mare în grupul participanților la studiu care consumau alcool. În medie, speranța lor de viață a fost redusă cu 28 de ani.

Medicii au avertizat în repetate rânduri în privința efectelor negative ale alcoolului asupra organismului uman. În special, alcoolul, chiar și în doze mici, crește semnificativ riscul de cancer, demență, impotență și infertilitate. Alcoolul afectează negativ și funcționarea inimii, creierului și ficatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

832
Tagurile:
obicei, viață, alcool
Tematic
Ceaiul provoacă cancerul dacă nu este consumat corect - Detalii
În cât timp este eliminat alcoolul din organism


Загрузка...