Ministrul de Externe al Coreei de Nord Ri Yong Ho

Ministrul nord-coreean de Externe: SUA au declarat război Coreei de Nord

54
(reînnoit 19:49 26.09.2017)
Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a declarat luni că RPDC are dreptul să "ia contramăsuri împotriva Statelor Unite, incluzând doborârea bombardierelor strategice americane în afara spațiului aerian al RPDC, întrucât Donald Trump a declarat război" țării asiatice

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Ri Yong Ho a subliniat că "declarația de război" înseamnă că toate opțiunile vor fi pe masă pentru conducerea nord-coreeană, scrie Sputnik International

"Întreaga lume trebuie să-și amintească cu exactitate că SUA au fost primele care au declarat război țării noastre", a declarat Ri reporterilor la New York, citat de Reuters.

El a continuat spunând că Trump a declarat război Coreei de Nord, susținând că conducătorul acesteia ”nu va mai fi mult timp la putere". Trump a făcut această afirmaţie ca răspuns la discursul lui Ri Young la Adunarea Generală a ONU.

În cadrul discursului ținut, sâmbătă, la Adunarea Generală a ONU, Ri a subliniat că Coreea de Nord va ţinti în mod inevitabil continentul american cu rachete, deoarece Trump l-a numit pe liderul de la Phenian "omul rachetă" într-o misiune sinucigaşă.

Afirmaţia vine după ce bombardierele americane au survolat spațiul aerian internațional din coasta de est a Coreei de Nord. Purtătorul de cuvânt şef al Pentagonului, Dana White, a declarat că survolul a fost făcut pentru a-i prezenta lui Donald Trump opțiunile militare americane disponibile.

54
Tagurile:
Adunarea Generală a ONU, discurs, Trump, declarat război, Ri Yong Ho, Coreea de Nord, SUA
Tematic
Trump: dacă va continua, îi vom șterge de pe fața pământului
Haz de necaz: Donald Trump despre Kim Jong-un: "omul rachetă"
Avertismentul Coreei de Nord: "Europa ar putea fi lovită de rachete"


Загрузка...