B-1B

Bombardiere supersonice B-1B ale SUA - exerciții în comun cu Coreea de Sud

113
(reînnoit 11:18 18.09.2017)
Bombardiere supersonice B-1B ale SUA au efectuat exerciții în comun cu Coreea de Sud „ca avertisment pentru Phenian"

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Bombardierele supersonice americane B-1B, împreună cu avioanele de luptă stealth F-35B, au efectuat un exercițiu militar comun cu Coreea de Sud ca răspuns la mișcările recente ale Phenianului, a afirmat agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud, citând o sursă guvernamentală.

Armata americană a efectuat luni un "exercițiu de bombardament simulat în spațiul aerian al Coreei", a spus sursa. După exerciții, jeturile F-35B și bombardierele B-1B s-au întors la bazele lor din Japonia și Guam, precizează surse.

Exercițiile au avut loc la câteva zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, care a trecut prin spațiul aerian al Japoniei, lângă Hokkaido.

Tensiunile au crescut în Peninsula Coreană, deoarece Phenianul a efectuat al șaselea test nuclear în septembrie. Nordul a susținut că a testat cu succes o bombă cu hidrogen care poate fi montată pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM).

 

113
Tagurile:
bombardament simulat, Test nuclear, bombardament, B-1B, F-35B, Yonhap, Phenian, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Japonia
Malta

Un stat european vrea le plătească turiștilor care vor veni în țară câte 200 de euro

409
(reînnoit 20:15 11.04.2021)
Pentru a reanima industria turismului, autoritățile din Malta ar putea în această vară să le plătească până la două sute de euro străinilor care vor petrece cel puțin trei zile în țară.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Ministrul maltez al Turismului, Clayton Bartolo, a prezentat un plan conform căruia majoritatea restricțiilor privind coronavirusul vor fi anulate în Malta până la 1 iunie, iar turiștii care fac rezervări la hoteluri pentru vară vor primi compensații, scrie RIA Novosti.

După cum a sugerat Bartolo, turiștii care rezervă o cameră într-un hotel de cinci stele vor primi 200 de euro, într-un hotel de patru stele - 150 de euro și pentru o rezervare la un hotel de trei stele - o sută de euro. Plățile vor crește cu 10% dacă oaspetele va prefera să se odihnească pe insula Gozo, la trei kilometri nord de Malta.

"Schema are ca scop să le asigure o poziție competitivă hotelurile din Malta pe măsură ce va fi reluat turismul internațional", a explicat ministrul.

Sectorul turismului asigură, direct și indirect, mai mult de un sfert din economia națiunii insulare, iar industria s-a blocat efectiv din cauza pandemiei. Dacă în 2019 mai mult de 2,7 milioane de persoane au vizitat țara, atunci anul trecut această cifră a scăzut cu peste 80 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

409
Tagurile:
Euro, hotel, turiști, Malta
Tematic
Se va redresa sectorul turistic în 2021? Prognozele experților
Premieră turistică: Cetățenii moldoveni pot face un tur ca să se vaccineze în Rusia


Загрузка...

Satul dacic ”Sf. Serafim de Sarov” din județul Buzău - loc binecuvântat de Dumnezeu

102
(reînnoit 16:49 11.04.2021)
Preotul Mihail Milea, întemeietorul și sufletul Fundației ”Sfântul Sava de la Buzău”, a inițiat reconstruirea unei așezări dacice, în localitatea Năeni din județul Buzău. Un loc unde timpul are infinită răbdare cu oamenii.

Un sat viu – așa numește preotul Mihail Milea, întemeietorul Fundației ”Sfântul Sava de la Buzău”, un alt proiect de suflet al său și anume Satul Dacic ”Sfântul Serafim de Sarov”.

Locul are o poveste – și este, la rândul său, o poveste, o întoarcere în timp, într-un moment în care timpul pare să nu ne mai dea voie să ne gândim la cele eterne și necesare sufletului.

Cu mii de ani în urmă, spune preotul Mihail Milea, pe aceste locuri, chiar au trăit dacii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
sat, Buzău, preot
Tematic
Imagini: Lumea dacilor a reînviat în România - SATUL DACIC din Năeni


Загрузка...

Renunțarea la acest obicei v-ar putea prelungi viața cu aproape 30 de ani

853
(reînnoit 21:01 11.04.2021)
Oameni de știință au făcut studii timp de 20 de ani ca să constate în final că renunțarea la acest viciu ar prelungi viața cu 28 de ani.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Renunțarea la consumul de alcool ar putea prelungi viața cu 28 de ani, scrie Express, citând date ale oamenilor de știință de la Institutul Karolinska, Suedia.

Experții au monitorizat durata de viață a persoanelor afectate de patima alcoolului din Danemarca, Finlanda și Suedia, timp de 20 de ani. Mortalitatea cauzată de diverse boli și afecțiuni a fost semnificativ mai mare în grupul participanților la studiu care consumau alcool. În medie, speranța lor de viață a fost redusă cu 28 de ani.

Medicii au avertizat în repetate rânduri în privința efectelor negative ale alcoolului asupra organismului uman. În special, alcoolul, chiar și în doze mici, crește semnificativ riscul de cancer, demență, impotență și infertilitate. Alcoolul afectează negativ și funcționarea inimii, creierului și ficatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

853
Tagurile:
obicei, viață, alcool
Tematic
Ceaiul provoacă cancerul dacă nu este consumat corect - Detalii
În cât timp este eliminat alcoolul din organism


Загрузка...