Klaus Iohannis și Emmanuel Macron

Mai vrea oare România intre în Schengen? Iată ce a declarat Iohannis

480
Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut, joi, la Palatul Cotroceni o conferință de presă comună cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul căreia șeful statului român i-a comunicat omologului său francez ținta pe care Romania vrea să o atingă

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik.  În 2017 se împlinesc 25 de ani de la intrarea în vigoare a Tratatului de înțelegere amicală și cooperare între România și Franța, iar anul viitor marchează nu doar Centenarul României moderne, ci şi aniversarea primilor 10 ani de la lansarea Parteneriatului Strategic, a declarat Iohannis în cadrul conferinței de presa, informează Administrația Prezidențială.

"I-am transmis domnului Președinte şi faptul că obiectivul României de aderare la Spațiul Schengen rămâne unul de actualitate", a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a subliniat și rolul comunității românești din Hexagon, unde mulți români cu înaltă calificare profesională lucrează și contribuie direct la prosperitatea societății franceze.

Totodată, potrivit lui Iohannis, aderarea României va consolida securitatea spațiului Schengen și va transmite un semnal puternic în sprijinul construcției europene.

480
Tagurile:
Români, Schengen, Vize, Emmanuel Macron, Klaus Iohannis, Franța, Europa, România
Tematic
Olanda propune înființarea unui “Schengen militar” în Europa


Загрузка...