Brigitte Macron, Emmanuel Macron, Klaus Iohannis și Carmen Iohannis

Macron și Iohannis, despre drepturile muncitorilor din Europa Centrală și de Est

88
(reînnoit 09:24 25.08.2017)
Președintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită în România, a confirmat că va insista asupra revizuirii situației actuale privind angajarea muncitorilor din Europa Centrală și de Est de către companiile franceze, care le oferă salarii mai mici decât cetățenilor francezi, creând astfel o situație neloială localnicilor

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. După întrevederea de la Cotroceni, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis au ținut o conferință de presă comună.

Referindu-se la subiectul „muncitorilor detașați”, Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că în Europa de Vest apar tot mai des discuții în problema numită ”social dumping”.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt. Există o foarte mare nemulțumire în Franța, cu lucrători care încearcă să eludeze sistemul. Există muncitori români care doresc să lucreze în Franța, Germania. Este important să vedem aceste nemulțumiri din Europa de Vest și dorința oamenilor din Est care vor să trăiască mai bine”, a subliniat președintele României.

Iohannis a mai precizat că directiva UE ce vizează „muncitorii detașați” trebuie să fie una mai clară, aplicabilă și eficientă.

„Lucrurile nu se rezolvă simplu. E nevoie de o colaborare între sistemele sociale din toate țările UE, control mult mai bun, și atunci este șansa să facem sistemul să funcționeze mai bine”, a punctat Klaus Iohannis, adăugând că regulile europene au fost construite pentru o dezvoltare care ”să ne aducă pe toți pe aceeași treaptă a nivelului de trai. Există companii din Europa care fac uz de diferențele din sistem”.

La rândul său, președintele Franței, Emmanuel Macron a confirmat că Franța va insista pe revizuirea directivei UE și semnarea unui acord în toamnă cu privire la acest subiect.

„Toate sectoarele vor fi incluse în acordul pe care sper să fie obținut”, a precizat Macron.

88
Tagurile:
muncitorii detașați, social dumping, drepturi, companii, Europa, Franța, România
Tematic
Cum putem munci oficial în Europa în baza pașaportului biometric
De ce moldovenii nu vor mai putea munci în Marea Britanie


Загрузка...