Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, la galeria de la Ankara

Au fost identificați cei care au comandat asasinarea ambasadorului Andrei Karlov

155
Procuratura Turciei a stabilit identitatea a cinci persoane suspectate că au comandat asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov, transmit mass-media din Turcia.

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Procuratura Turciei presupune că unul dintre cei cinci suspecți ar putea fi cel care a comandat asasinarea diplomatului rus. Toți locuiau în hotelul în care s-a produs tragedia și puteau contacta cu asasinul Mevlüt Altıntaş, menționează RIA Novosti.

Oamenii legii au constatat de asemenea că, înainte cu câteva zile de asasinat, Altintaș a intrat într-un centru comercial situat în apropierea hotelului și de acolo a discutat online prin intermediul aplicației Face Time cu unul dintre suspecți, iar ulterior s-a întâlnit cu acesta la hotel.

Ambasadorul Andrei Karlov a fost împușcat pe data de 19 decembrie 2016, la Ankara, în timp ce lua cuvântul la inaugurarea expoziției fotografice „Rusia de la Kaliningrad până la Kamciatka văzută prin prisma călătorului". Autoritățile Turciei au comunicat că ambasadorul a fost ucis de angajatul poliției Mevlut Altintaș, care a fost ulterior lichidat de forțele de securitate locale.

La moment, asasinatul este investigat de un grup comun de specialiști din Rusia și Turcia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

155
Tagurile:
identificare, expoziție, suspecți, asasinat, ambasador, Mevlut Altintaș, Andrei Karlov, Turcia, Rusia
Tematic
Patriarhia Română își pune speranțe în noul ambasador al Rusiei


Загрузка...