Militari nord-coreeni

Coreea de Nord este gata lovească SUA

143
(reînnoit 20:07 13.04.2017)
Un reprezentant al Coreei de Nord a declarat că țara sa este pregătită să riposteze dacă SUA vor ataca obiectele sale nucleare

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Ministrul plenipotențiar al ambasadei Coreei de Nord la Moscova, Zin Zen Hew, a declarat că țara sa dispune de informații privind planurile SUA de a aplica o lovitură preventivă asupra unui șir de obiecte ale țării și că Phenianul este gata, la rândul său, să răspundă, dacă asta se va întâmpla.

„Situația din peninsula Coreeană a ajuns să fie necontrolabilă pentru că SUA și marionetele sale sud-coreene au declanșat acțiuni prin care urmăresc lichidarea peninsulei noastre, înlăturarea de la putere a liderului nostru și aplicarea unei lovituri preventive asupra obiectelor de rachete și nucleare ale țării noastre", a declarat ministrul, fiind citat de Interfaks.

El a subliniat că armata și poporul Coreei de Nord „urmăresc cu vigilență mașinațiile forțelor ostile".

„Dacă vor admite o provocare oricât de mică, suntem gata să aplicăm o lovitură de răspuns și să strivim provocarea", a conchis oficialul.

Recent SUA au trimis un grup de nave militare spre peninsula Coreeană. Ulterior autoritățile de la Seul au declarat că SUA nu vor recurge la acțiuni militare serioase contra vecinului său din nord fără o „cooperare strânsă" cu Coreea de Sud.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

143
Tagurile:
obiecte nucleare, ripostă, Provocare, Atac, Coreea de Nord, Coreea de Sud, SUA
Tematic
SUA sprijină înarmarea nucleară a Japoniei şi Coreei de Sud. Răspunsul Rusiei
Moldova i-a făcut o „observație nucleară" Coreei de Nord
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică


Загрузка...