A fost asasinat fostul deputat rus Denis Voronenkov

A fost reținut cel care l-a omorât pe fostul deputat rus Voronenkov

128
(reînnoit 15:10 23.03.2017)
Presupusul asasin al fostului deputat rus Denis Voronenkov a fost capturat de forțele de ordine ucrainene

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Atacatorul a fost reținut de poliția ucraineană și acum acesta este internat într-un spital, fiind păzit de un efectiv impunător de polițiști.

La ora actuală, are loc procedura de stabilire a identității acestuia și sunt căutați posibilii complici la comiterea omorului.

Șeful poliției din Kiev, Andrei Kriscenko, a declarat că atacul a fost comis asupra câtorva oameni de afaceri lângă intrarea principală în hotelul „Premier Palas". Cel care a deschis focul a rănit-o și pe una dintre gărzile de corp ale lui Voronenkov, care, la rândul său, a tras dintr-o armă de foc în infractor.

Poliția din Kiev presupune că omorul a fost săvârșit la comandă, iar anchetatorii ucraineni examinează doar o singură versiune — implicarea „serviciilor ruse".

Un alt fost deputat al Dumei Ruse, Ilia Ponomareov, care locuiește în Ucraina din 2015, susține că urma să aibă o întrevedere cu Voronenkov și că acesta a fost împușcat atunci când se pornise la această întâlnire.

Voronenkov este urmărit penal în Rusia pentru escrocherie. El a fost acuzat de procurori că ar fi comis un atac raider în scopul acaparării unei clădiri din centrul Moscovei care ar avea o valoare de cinci milioane de dolari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

128
Tagurile:
Voronenkov, Fost deputat, Reținere, Asasin, Kiev, Denis Voronenkov, Rusia, Ucraina
Тема:
Ex-deputatul rus Denis Voronenkov a fost împușcat mortal la Kievu (6)
Tematic
Un fost deputat al Parlamentului rus a fost împușcat mortal în centrul Kievului
NATO

"Pregătire pentru ofensivă": Un expert a evaluat forțele NATO de lângă granițele cu Rusia

67
(reînnoit 20:03 17.05.2021)
Expertul militar Ivan Konovalov, într-o conversație cu RT, a evaluat exercițiile forțelor NATO în Estonia.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. După cum a informat Statul Major General al Forțelor de Apărare din Estonia, exercițiul "Furtuna de primăvară" se va desfășura în perioada 17 mai – 5 iunie. La el vor participa aproape 7 000 de militari din mai multe țări NATO.

ʺSubunitățile NATO sunt situate la frontierele rusești, ceea ce reprezintă o încălcare directă a Actului fondator privind relațiile reciproce, cooperarea și securitatea semnat în 1997 de către Federația Rusă și NATO. În document se spune, în special, că părțile vor aspira la transparență, predictibilitate și încredere reciprocă în ceea ce privește mărimea și funcțiile forțelor militare", a spus Konovalov.

El a menționat că, în realitate, trupele Alianței sunt prezente în mod constant la granițele rusești, iar componenta de atac a exercițiilor, în special în Europa de Est, crește în mod regulat.

"Noi vedem deja acum acest lucru. De exemplu, faptul că o companie franceză de tancuri și elicopterele britanice de atac vor participa la ʺFurtuna de primăvarăʺ vorbește despre o pregătire pentru acțiuni ofensive și nu defensive, așa cum se spune în Occident", a explicat expertul.

El a numit exercițiile o provocare și a menționat că acțiunile Alianței Atlanticului de Nord reprezintă o amenințare pentru Rusia și nu invers.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
Estonia, NATO, rusia


Загрузка...

Noaptea cu cele mai cumplite bombardamente în Gaza

38
Străzile din Gaza sunt în ruine după cea mai cumplită noapte de bombardamente israeliene de la începutul crizei.

Locuitorii au umplut străzile din cartierul Sabra din orașul Gaza pentru a evalua pagubele în urma atacului aerian efectuat de Forța de Apărare Israeliană (IDF) în primele ore ale zilei de luni.

Atacul aerian a ucis peste 40 de palestinieni, în timp ce zeci de oameni sunt prinși sub dărâmături, devenind noapte cu cei mai mulți morți de la începutul crizei.

Filmările arată, de asemenea, deteriorarea infrastructurii rutiere din zona șeicului Ijlin, ca urmare a campaniilor de bombardament desfășurate în ultimele zile.

Tensiunile dintre Israel și Palestina au început să se intensifice din cauza evacuării planificate a familiilor palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah.

În ultimele zile, rachetele lansate din Gaza au ucis 10 persoane în Israel, dintre care două au fost copii, în timp ce o campanie de atacuri aeriene israeliene a ucis aproape 200 de palestinieni, inclusiv 58 de copii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38


Загрузка...
LGBT

"România arată Moldovei calea europeană" - susține LGBT de la Chișinău

30
În timp ce în România peste 20 de ambasade străine promovează LGBT, România face același lucru în Republica Moldova prin ambasada sa de la Chișinău.

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik, Marius Holdean. Ambasada României la Chișinău și-a exprimat pentru prima oară susținerea pentru politicile LGBT din Republica Moldova, imitând gesturile inacceptabile ale ambasadelor străine de la București care fac o propagandă deșănțată pro-homosexuali, în dispreț față de valorile poporului român.

Acum, Bucureștiul face același lucru în Republica Moldova, Ambasada României semnând o declarație comună a 30 de diplomați acreditați în susținerea comunității LGBT din Republica Moldova, de Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei.

Declarația comună a fost anunțată în Moldova pe pagina de facebook a Ambasadei Olandei, un stat care militează de mult timp în favoarea politicilor anti-familie.

Astfel de declarații pro-LGBT au existat în anii precedenți în Republica Moldova, însă e pentru prima dată când apare și semnătura misiunii diplomatice românești de la Chișinău.

În declarația respectivă, care seamănă cu declarația dată cu aceeași ocazie și de mai mult de 20 de ambasade de la București pentru România, semnatarii își exprimă ”solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți sunt discriminați pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale”.

În același mesaj, ambasadele anunță că în perioada 15-20 iunie, va avea loc cel de-al 20-lea Festival LGBTI „Moldova Pride”, preponderent online, din cauza condițiilor actuale de pandemie COVID-19.

Cu referire la acest pas șocant făcut de România în Republica Moldova, teologul și politologul Bogdan Duca a oferit pe pagina sa de telegram o replică care nu mai lasă loc de comentarii: ”Bun, bun. România arată Moldovei calea europeană :))”!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
homosexuali, România, CHIȘINĂU, LGBT


Загрузка...