Barack Obama

Barack Obama riscă fie cercetat - inițiativa unui grup de senatori înfuriați

29
În Senatul SUA a fost înaintată o solicitare de investigare a implicării lui Barack Obama în procesele electorale ale unor țări străine

CHIȘINĂU, 16 martie — Sputnik. Un grup de senatori republicani i-au expediat secretarului de Stat, Rex Tillerson, o scrisoare prin care solicită o anchetă privind presupusele tentative ale administrației Obama de a interveni în alegerile dintr-un șir de țări din Europa, Africa și America Latină prin finanțarea unor partide politice, informează RIA Novosti.

Inițiatorul scrisorii este senatorul Mike Lee, care a fost susținut de Jim Inhofe, Thom Tillis, Ted Cruz, David Perdu și Bill Cassidy.

În document este specificat că tentative de influențare a rezultatelor alegerilor din contul plătitorilor de impozite americani au avut loc în Macedonia, Albania, precum și în mai multe state din Africa și America Latină.

Autorii scrisorii susțin că ajutorul financiar ajungea la unele grupuri de centru-stânga prin intermediul Departamentului de Stat și USAID, fiind transmise inclusiv prin Fundația „Open Society", aparținând miliardarului George Soros.

„Acest gen de favoritism politic al misiunilor noastre (diplomatice) din toată lumea este inadmisibil și pune în pericol relațiile noastre bilaterale", sunt de părere senatorii.

Semnatarii documentului cer ca „ancheta să demareze imediat" și să fie elucidat cum au fost cheltuiți „contraproductiv" banii plătitorilor de impozite americani, dar și să fie revizuite respectivele programe ale SUA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

29
Tagurile:
Investigații, intervenție, State mici, Document, Obama, Cerere, Alegeri, cheltuieli, Senatul SUA, Barack Obama, Donald Trump, America Latină, Africa, Europa, SUA
Tematic
Câte bombe a detonat Obama în anul 2016
Spicer: Trump este sabotat de birocrații lui Obama


Загрузка...