Polițiști turci în zona galeriei unde a fost asasinat ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov.

A fost arestată rusoaica implicată în asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara

192
(reînnoit 13:21 06.03.2017)
Tânăra a menținut legătura prin telefon cu asasinul ambasadorului rus Andrei Karlov până la sfârșitul lunii noiembrie, comunicând totodată cu acesta prin aplicația WhatsApp.

ANKARA, 6 mar — Sputnik. Cetățeana Rusiei care, potrivit unei versiuni, avea legături cu Mevlüt Mert Altintaş, asasinul ambasadorului rus Andrei Karlov, a fost arestată la Ankara, transmite RIA Novosti.

Rusoaica arestată are 33 de ani și se numește Ecaterina. Ancheta presupune că femeia a întreținut legătura prin telefon cu Altintaș până la sfârșitul lunii noiembrie, comunicând totodată cu acesta prin WhatsApp. În același timp, ar putea ca tânăra să fie implicată în organizarea rețelelor de prostituție în hotelurile de cinci stele din Ankara.

Ambasadorul Andrei Karlov a fost împușcat pe 19 decembrie, în timpul alocuțiunii sale la inaugurarea expoziției de fotografii „Rusia de la Kaliningrad până la Kamciatka, prin prisma călătorului". Atacul a fost comis de către angajatul poliției Mevlüt Altintaş, care ulterior a fost lichidat de forțele de securitate. La momentul de față asasinatul este investigat de către o echipă mixtă de specialiști ruși și turci.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

192
Tagurile:
suspectată, asasinarea ambasadorului, arestată, rusoaică, Andrei Karlov, Ankara, Turcia, Rusia
Tematic
Fost șef al diplomației române, despre asasinarea lui Andrei Karlov
Asasinul lui Andrei Karlov, fost agent de pază al Ambasadei Rusiei la Ankara

Загрузка...