Washington, înainte de inaugurarea lui D. Trump.

Cine și de ce încearcă bage zâzanie între Trump și Rusia

46
(reînnoit 13:52 15.02.2017)
Învinuirile aduse Federației Ruse de încălcare a Acordului privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune urmăresc de fapt exercitarea unor presiuni asupra președintelui SUA, Donald Trump, consideră Constantin Kosaciov

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Constituirea unor relații parteneriale dintre Rusia și SUA după inaugurarea lui Donald Trump este anevoioasă. Învinuirile aduse Federației Ruse privind încălcarea Acordului care prevede lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune au d fapt menirea să exercite presiuni asupra președintelui SUA, pentru ca acesta să nu facă „un viraj peste Atlantic" la revizuirea politicii externe a SUA. De această părere este Constantin Kosaciov, președintele Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Externe.

„Scurgerile de informații către presă sunt o continuare banală a războiului informațional împotriva Rusiei și împotriva adepților normalizării relațiilor cu Rusia din cadrul noii administrații americane", a spus Kosaciov, citat de RIA Novosti.

Există forțe care sunt sigure probabil că atât politicienilor, cât și opiniei publice trebuie să li se inoculeze în continuare o stare de frică în fața pericolului imaginar din exterior, a menționat Kosaciov.

„Scopul este de a nu-i permite noului președinte să-și realizeze „virajul peste Atlantic", a subliniat senatorul.

Acordul cu privire la lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune interzice părților să aibă rachete balistice și rachete de croazieră cu raza de acțiune de la 500 până la 5,5 mii kilometri, amplasate în baze terestre. Periodic, Rusia și SUA se învinuiesc reciproc de violarea acestui Acord care a fost semnat încă în anul 1987 de Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

46
Tagurile:
încălcare, acord, rachete, zâzanie, învinuiri, Comitetul Consiliului Federației pentru Afaceri Externe, Constantin Kosaciov, Donald Trump, Rusia, SUA
Tematic
Crimeea este a Rusiei - răspunsul oficial pentru Donald Trump
Dezvăluire: ce a lipsit în timpul dialogului telefonic dintre Putin și Trump
Trump acuză doi senatori din SUA că vor să declanşeze al Treilea Război Mondial
fotografie simbol

Explozie puternică la o stație de prelucrare a gazului în Harkov

34
O stație de prelucrare a gazului a explodat în regiunea Harkov din Ucraina, provocând moarte a doi angajați, iar alții opt fiind răniți.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Angajații Serviciului pentru Situații Excepționale din Ucraina au stins un incendiu provocat de o explozie la o stație de prelucrare a gazului din raionul Dergaciovsk din regiunea Harkov, Ucraina.

Expolzia a luat viața a doi oameni, corpurile lor au fost găsite sub ruinele provocate de explozie, iar alți opt oameni au fost răniți și au fost internați în spital.

Explozia a avut loc pe la ora 11:47. Pe caz a fost inițiată o anchetă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Harkov, Stație, gaz, explozie


Загрузка...

Presa din SUA: victoria lui Trump va aduce sfârșitul NATO

99
(reînnoit 20:07 27.10.2020)
Financial Times a publicat un editorial în care se arată că un al doilea mandat prezidenţial al lui Donald Trump ar putea reprezenta sfârşitul NATO.

BRUXELLES, 27 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Analiza Financial Times arată felul în care a decurs în primul mandat al lui Trump relația SUA cu NATO, insistându-se asupra deteriorării relațiilor dintre Washington și Berlin și nu doar din punct de vedere militar, ci și economic.

„Germania a avut parte de mai multe surprize geostrategice în ultimii ani”, se arată în articol, dar, de departe, cea mai neplăcută dintre ele, o veritabilă «lebădă neagră», a fost alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, motiv pentru care întreaga naţiune germană ”pare hipnotizată de posibilitatea câştigării unui al doilea mandat prezidenţial de către Trump la alegerile din SUA din 3 noiembrie”, arată FT.

Analiza observă că Angela Merkel, un veritabil susţinător al NATO, a avut o relaţie extrem de rece cu Donald Trump, comparativ cu predecesorii săi de la Casa Albă, Trump fiind primul lider american de după al Doilea Război Mondial care nu a efectuat din primul mandat o vizită oficială de stat în Germania.

Așadar, un al doilea mandat al lui Trump ar duce la retragerea completă a trupelor din Afganistan şi Orientul Mijlociu, acţiune care ar putea fi continuată apoi cu retragerea militarilor americani din Europa.

FT încearcă, în schimb, să arate cât de promițătoare ar fi lucrurile dacă ar câștiga Joe Biden, care s-ar reîntoarce la vechea manieră de relaționare.

FT amintește că Donald Trump a decis să retragă o parte din trupele americane staţionate în Germania pe motiv că „Germania a făcut o avere” de pe urma prezenţei trupelor americane pe teritoriul ei și că datorează miliarde de dolari SUA.

În final, analiza din FT arată că indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, Europa are nevoie de propria sa „ancoră de securitate”, iar aceasta nu poate fi decât Germania, marcând astfel despărțirea de relația transatlantică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
Nato, Sfârșit, Trump, Victorie
Tematic
Trump retrage trupele din Germania în beneficiul SUA. Și al întregii lumi


Загрузка...

Gaz mai ieftin: ANRE a micșorat tarifele pentru consumatori

0
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi o decizie prin care s-a micșorat tariful la gazele naturale.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Tarifele la gazele naturale au scăzut cu 12,2%. Decizia a fost luată astăzi de către Agenția pentru Reglementare în Energetică.

Știrea este în curs de actualizare...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
ANRE, gaz, tarife
Tematic
Gaz mai ieftin de la 1 octombrie: Cu cât vor scădea tarifele


Загрузка...