Atac aerian al armatei ruse

Trei militari turci morți în Siria, după un atac al aviației ruse împotriva ISIS

31
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că aviația rusă, în timpul unui atac asupra pozițiilor „Statului Islamic”, a lovit din greșeală o construcție în care se aflau militari turci.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Cartierul General al armatei Turciei a anunțat că trei militari turci au decedat iar alții 11 au fost răniți în urma unor bombardamente efectuate de aviația rusă, comunică RIA Novosti.

Avioane de luptă rusești
© Photo: Ministry of Defence of the Russian Federation

Partea rusă a menționat că avioanele sale militare au atacat obiective ale grupării Statului Islamic, lovind întâmplător și o clădire în care se aflau militari turci implicați în operațiunea Scutul Eufratului.

Moscova și Ankara urmează să investigheze în comun cauzele tragicului incident.

Președintele Vladimir Putin a exprimat condoleanțele liderului turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

În ziua de joi, Statul Major turc a declarat că un atac aerian rus a ucis trei soldați turci în nordul Siriei și a rănit alţi 11.

Rusia și Turcia sunt de acord să extindă coordonarea militară în timpul operațiunii împotriva militanților ISIS și a altor grupuri extremiste din Siria.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

31
Tagurile:
Turci, soldați, Aviație, atac aerian, morți, Siria, Turcia, Rusia
Tematic
Zborurile avioanelor vor fi urmărite prin sateliți în regim de timp real

Загрузка...