Donald Trump

Trump a semnat decretul privind ieșirea SUA din Parteneriatul Trans-Pacific

151
(reînnoit 08:17 24.01.2017)
După ce în februarie trecut Tratatul comercial Trans-Pacific (TPP), asupra căruia s-a lucrat cu multă aplecare sub patronajul SUA, a fost semnat de 12 țări, acest document încetează să mai fie valabil pentru SUA.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Acordul privind Parteneriatul Trans-Pacific a fost pregătit timp de câțiva ani, înainte de a fi semnat acum mai puțin de un an, și prevede crearea unei zone largi de comerț liber în regiunea Asia-Pacific.

Fosta administrație de la Casa Albă, condusă de Barack Obama, vedea în acest document una dintre principalele instrumente de contrapondere în raport cu China, care nu a aderat la această convenție. Însă documentul așa și nu a ajuns în Congresul SUA pentru ratificare.

Anterior, Trump a promis că va iniția retragerea SUA din acest acord de îndată ce va prelua mandatul de președinte. Surse de la Casa Albă, citate de presa americană, susțin că noul președinte al SUA intenționează să înceapă negocieri bilaterale separate cu țările care fac parte din acest acord.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

151
Tagurile:
Convenție, Tratatul transpacific, Denunțare, Decret, Trump, SUA, Donald Trump, SUA
Tematic
Iată cine este politicianul prins în tufișuri la inaugurarea lui Trump


Загрузка...