Avionul elvetian se apropie de avionul rusesc

Reacția Ministerului elvețian al Apărării în cazul escortării avionului rusesc

266
(reînnoit 12:16 20.11.2016)
Ministerul elvețian al Apărării a oferit explicații în privința incidentului produs sâmbătă în spațiul său aerian când două avioane de luptă au însoțit un avion guvernamental rusesc ce se îndrepta la summitul APEC din Peru.

CHIȘINĂU, 20 nov — SPUTNIK. Ministerului elvețian al Apărării a declarat că avioanele de luptă elvețiene, care au însoțit avionul rus la bordul căruia se afla o delegație oficială ce se îndrepta spre Peru la summitul APEC, a fost un control de rutină, transmite RIA Novosti cu referire Reuters.

Potrivit Ministerului elvețian al Apărării, două avioane de luptă F/A-18 au zburat în preajma avionului rus timp de șapte minute deasupra spațiului aerian al Elveției. Autoritățile au mai subliniat că asemenea zboruri sunt efectuate de aproximativ 400 de ori pe parcursul unui an de zile pentru a verifica apartenența avioanelor guvernelor străine.

"E un fel de poliție de patrulare, care verifică automobilele, pentru a se convinge că nu sunt furate", a declarat reprezentantul Ministerului Apărării al Elveției.

Anterior reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova a anunțat că Moscova așteaptă explicații autorităților de la autoritățile elvețiene.

„Voi sublinia încă odată că pasagerii avionului rus au fost îngrijorați de distanța la care s-au apropiat avioanele de luptă", a declarat la postul de televiziune Rossia24, Maria Zaharova.

Ofițerului de presă al Administrației Preșidentelui rus, Elena Krylova, a declarat că asemenea cazuri au mai fost înregistrate anterior când avioanele de luptă elvețiene au însoțit aeronavele guvernamentale ale Rusiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

266
Tagurile:
aeronavă, spațiu aerian, avioane de luptă, Elena Krylova, Maria Zaharova, Elveția, Federația Rusă
Tematic
Un avion prezidențial rusesc amenințat de o aeronavă de luptă elvețiană
Racheta rusească supranumită de NATO „Satan 2", nu poate fi doborâtă
Avioane dotate cu scanere laser au survolat spațiul aerian al Capitalei


Загрузка...