Premierul ungar Viktor Orban

Premierul ungar acuză dur SUA: exportă instabilitate şi extremism

78
(reînnoit 19:33 25.10.2016)
Prim-ministrul Ungariei a criticat politica externă a administrației Obama, afirmând că se bazează pe aroganță și nu ia în considerare realitatea. Viktor Orban a declarat că modelul democrației americane exportate în lume produce instabilitate, migrație și extremism.

CHIŞINĂU, 25 oct — Sputnik. În timpul vizitei sale în Bavaria, premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat vehement manipulările Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii privind criza refugiaților, relatează Russia Today, citată de ro.sputnik.md.

Totodată, Viktor Orban şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că o potențială președinție a lui Hillary Clinton va menține actuala politică externă americană de destabilizare a statelor.

"America sprijină procesul migrării la nivel global. În loc să-i ajute pe toți să rămână în propria lor țară, ei percep mișcările globale ale populației ca ceva pozitiv, sau cel puțin natural. Prin urmare, nu doresc să se oprească, ci gestionează acest proces de migrare. Democraţii şi Hillary Clinton sunt managerii", a declarat Viktor Orban pentru ziarului german Passauer Neue Presse, conform RT.

El a adăugat că politica de înlăturare a guvernelor nedemocratice din Orientul Mijlociu, urmărită atât de președintele republican George W. Bush cât și de democratul Barack Obama, pur și simplu nu funcționează.

"America crede în exportul democrației. Asta sună bine; cu toate acestea, ori de câte ori a fost încercat, regiuni întregi s-au destabilizat, iar consecințele sunt moartea și migrația. În plus, de multe ori anti-democratice, forțele extremiste au ajuns la putere ca urmare a alegerilor libere", a concluzionat Orban.

Premierul ungar a spus că este dovadă de aroganţă să crezi în exportul democraţiei pentru că această doctrină nu ia în considerare structurile culturale ale diferitor ţări. El crede că civilizația creștină, europeană şi cea islamică ar trebui să fie păstrate separat, dat fiind că încercând să le amesteci şi să le împaci este nerealist şi nociv pe termen lung.

Premierul ungar Viktor Orban este un nonconformist în politica europeană. A contestat planul Bruxellesului privind cotele de relocare a refugiaților. Orban consideră că UE alunecă spre ceea ce a fost Uniunea Sovietică. Spre deosebire de alți membri ai UE, cum ar fi Polonia și Statele Baltice, liderul maghiar nu vede Moscova ca pe o amenințare militară şi susține cooperarea cu Rusia.

78
Tagurile:
export de democraţie, acuză, premierul, extremism, Viktor Orban, Ungaria, SUA
Tematic
Orban: Ungaria nu are nevoie de imigranți
Siria are înregistrări ale discuțiilor teroriştilor ISIS cu militari americani
Sondaj: migranții dezbină societatea europeană

Un crucișător american a încălcat frontiera rusă

120
(reînnoit 10:53 24.11.2020)
Nava antisubmarin din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit un crucișător al flotei maritime Militare a Statelor Unite ale Americii care a încălcat frontiera maritimă rusă, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. "Nava antisubmarin de mare tonaj din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit încălcarea frontierei de stat de către distrugătorul SUA "John S. McCain" în golful Petru cel Mare", afirmă Ministerul rus al Apărării în comunicatul său de presă, care este citat de RIA Novosti.

Rușii mai precizează că crucișătorul american a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse pe o distanță de doi kilometri.

Американский эсминец Джон С. Маккейн
© REUTERS
Distrugătorul SUA "John S. McCain"

„Amiralul Vinogradov, o mare navă antisubmarin a Flotei Pacificului, care urmărea în mod direct distrugătorul american, a avertizat nava străină prin canalul internațional de comunicare cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni și posibilitatea de a folosi o manevră pentru a alunga intrusul din apele teritoriale”, mai afirmă militarii ruși în comunicatul de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

120
Tagurile:
SUA, Rusia, operații antisubmarin, Crucișător


Загрузка...
Bill Gates

Bill Gates prezice apariția unei noi pandemii

497
(reînnoit 10:43 24.11.2020)
Discutând despre coronavirus cu actrița Rashida Jones și specialistul principal în boli infecțioase din SUA, Anthony Fauci, fondatorul Microsoft a spus că omenirea nu va putea preveni o altă pandemie. Aceasta ar putea începe în 3 ani, în cel mai bun caz - în 20 de ani.

Omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie, a declarat Bill Gates într-un podcast publicat pe 16 noiembrie pe Gates Notes, unde a vorbit cu actrița Rashida Jones și expertul guvernului SUA în boli infecțioase Anthony Fauci despre coronavirus și modificările aduse de virus.

Jones l-a întrebat dacă o nouă pandemie amenință inevitabil omenirea.

"Da. Și vom avea noroc dacă asta se va întâmpla peste 20 de ani de acum înainte”, a spus Gates.

O amenințare iminentă?

El a menționat, de asemenea, că a existat un scenariu potrivit căruia acest lucru s-ar putea întâmpla mult mai repede, chiar și în trei ani.

Cu toate acestea, miliardarul a subliniat că omenirea ar fi mai bine pregătită.

În acest moment, spune el, vor exista algoritmi dovediți care vor declanșa o carantină, precum și sisteme îmbunătățite pentru a testa potențialii transportatori.

„A doua oară nu vom fi atât de stupizi”, a conchis el.

Anterior, într-un interviu acordat New York Times, fondatorul Microsoft a prezis diminuarea călătoriilor de afaceri cu mai mult de 50% și scăderea cu peste 30% a zilelor petrecute în birou din cauza noilor obiceiuri de telecomunicații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

497
Tagurile:
pandemie, Bill Gates


Загрузка...
Drapelul Moldovei

Are oare Moldova un lider național sau ce șanse sunt ca acesta apară

0
(reînnoit 22:25 24.11.2020)
Veteranul politicii moldovenești Serafim Urechean a analizat de ce așa și nu apare la noi o figură carismatică, în măsură să reprezinte Moldova pe arena internațională și să apere interesele cetățenilor țării.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. În cadrul campaniei electorale, ambii candidați la fotoliul prezidențial care s-au confruntat în turul doi de scrutin au afirmat în repetate rânduri că se vor strădui să devină ”un președinte al tuturor”.

Deocamdată nu este cazul să vorbim despre apariția unui lider național în Moldova și este puțin probabil că acest lucru va fi posibil într-o perspectivă ni prea îndepărtată, deoarece politicienii autohtoni acționează deliberat spre divizarea societății, folosind această dezbinare în propriile interese. Aceste declarații au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de către ex-primarul Chișinăului Serafim Urechean.

”Apariția unui ”președinte al tuturor” în Moldova este imposibilă deoarece încă nu s-a născut acel lider național care ar putea să-i unească pe toți cetățenii. Uitați-vă ce se întâmplă: unii vor să divizeze această țară, alții vor să instaleze frontiera pe Nistru, fără a se gândi ce se va întâmpla cu restul teritoriului Moldovei și cu sutele de mii de oameni care locuiesc acolo”, a afirmat interlocutorul.

Veteranul politicii moldovenești a subliniat că, la etapa actuală, stabilitatea și coerența activității statului depind de interacțiunea clară pe verticala parlament – guvern – președinte. Să vorbești despre stabilitate în țară fără un astfel de triumvirat este extrem de dificil, consideră Urechean.

”Țara trebuie să aibă la putere o echipă bine coordonată,  una ”de adunătură” nu va duce la nimic bun”, a conchis invitatul studioului.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot a fost de 52,78%. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat luni următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, Lider naţional, alegeri prezidențiale
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii
Tematic
Alegeri prezidențiale, turul doi: Ce au remarcat experții


Загрузка...