Candidatul republican Donald Trump

Va fi retras oare Trump din cursa pentru Casa Albă

90
(reînnoit 14:19 09.10.2016)
Faptul că Donald Trump a fost dezaprobat chiar şi de colegii săi de partid pare să fi spulberat iremediabil şansele acestuia la victoria în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

CHIŞINĂU, 9 oct — Sputnik. Juriştii din cadrul Comitetului Naţional al Partidului Republican (RNC) studiază aspectele legale privind posibila înlocuire a lui Donald Trump cu un alt candidat la funcţia de preşedinte al SUA, scrie Politico cu referire la surse apropiate Comitetului, citează RIA Novosti.

În opinia conduceri RNC, dezaprobarea acestuia chiar de către colegii săi de partid au îngropat definitiv şansele de victorie a republicanilor la alegeri. De remarcat că Trump a pierdut şi sprijinul unuia dintre cei mai influenți membri ai Partidului Republican, Senatorul John McCain, care a declarat că nu-l mai susține pe acesta în cursa pentru Casa Albă.

Astfel, comitetul are 48 de ore pentru a-şi revizui strategia electorală, a comunicat unul dintre participanţii la discuţiile dintre liderii partidului.

Juriştii RNC examinează posibilităţile înlocuirii, deşi până la alegeri a mai rămas doar o lună, buletinele de vot au fost tipărite, iar în unele state a început deja votarea anticipată.

„Armata de jurişti examinează „regula nr.9", care permite înaintarea unui nou candidat în cazul abandonării de bună voie a cursei electorale de către precedentul sau a decesului acestuia. Trump a declarat că nu are de gând să plece, astfel că partidul va fi nevoit să lucreze tot cu el", a declarat pentru publicaţie unul dintre republicanii de rang înalt.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Partidului Republican nu a venit deocamdată cu vreun comentariu oficial. Totodată, agenţia Associated Press a comunicat că luni ar urma să aibă loc o şedinţă a Comitetului Naţional al partidului, fără a specifica tema discuţiilor.

În mass-media a fost publicată o înregistrare datând din 2005 în care un microfon deschis din greșeală l-a surprins pe Trump făcând comentarii obscene despre femei, într-o discuție cu un moderator de televiziune. Candidatul republican la președinția SUA și-a cerut scuze, vineri, însă chiar și soţia acestuia, Melanie Trump, și guvernatorul statului Indiana, Mike Pence — cel care ar urma să fie vicepreședinte dacă Trump este ales președinte pe 8 noiembrie — s-au declarat jigniți de cuvintele sale.

90
Tagurile:
Înlocuire, suspect, retragere, preşedinte, alegeri, Partidul Republican din SUA, Donald Trump, John McCain, SUA
Tematic
Dezbaterile dintre Clinton și Trump: cine a câștigat în opinia spectatorilor
CNN: mass-media nu înţelege că Trump vrea să oprească noul război rece
Obama are impresia că Rusia l-ar favoriza pe Trump
fotografie simbol

Explozie puternică la o stație de prelucrare a gazului în Harkov

40
O stație de prelucrare a gazului a explodat în regiunea Harkov din Ucraina, provocând moarte a doi angajați, iar alții opt fiind răniți.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Angajații Serviciului pentru Situații Excepționale din Ucraina au stins un incendiu provocat de o explozie la o stație de prelucrare a gazului din raionul Dergaciovsk din regiunea Harkov, Ucraina.

Expolzia a luat viața a doi oameni, corpurile lor au fost găsite sub ruinele provocate de explozie, iar alți opt oameni au fost răniți și au fost internați în spital.

Explozia a avut loc pe la ora 11:47. Pe caz a fost inițiată o anchetă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
Harkov, Stație, gaz, explozie


Загрузка...

Presa din SUA: victoria lui Trump va aduce sfârșitul NATO

99
(reînnoit 20:07 27.10.2020)
Financial Times a publicat un editorial în care se arată că un al doilea mandat prezidenţial al lui Donald Trump ar putea reprezenta sfârşitul NATO.

BRUXELLES, 27 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Analiza Financial Times arată felul în care a decurs în primul mandat al lui Trump relația SUA cu NATO, insistându-se asupra deteriorării relațiilor dintre Washington și Berlin și nu doar din punct de vedere militar, ci și economic.

„Germania a avut parte de mai multe surprize geostrategice în ultimii ani”, se arată în articol, dar, de departe, cea mai neplăcută dintre ele, o veritabilă «lebădă neagră», a fost alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, motiv pentru care întreaga naţiune germană ”pare hipnotizată de posibilitatea câştigării unui al doilea mandat prezidenţial de către Trump la alegerile din SUA din 3 noiembrie”, arată FT.

Analiza observă că Angela Merkel, un veritabil susţinător al NATO, a avut o relaţie extrem de rece cu Donald Trump, comparativ cu predecesorii săi de la Casa Albă, Trump fiind primul lider american de după al Doilea Război Mondial care nu a efectuat din primul mandat o vizită oficială de stat în Germania.

Așadar, un al doilea mandat al lui Trump ar duce la retragerea completă a trupelor din Afganistan şi Orientul Mijlociu, acţiune care ar putea fi continuată apoi cu retragerea militarilor americani din Europa.

FT încearcă, în schimb, să arate cât de promițătoare ar fi lucrurile dacă ar câștiga Joe Biden, care s-ar reîntoarce la vechea manieră de relaționare.

FT amintește că Donald Trump a decis să retragă o parte din trupele americane staţionate în Germania pe motiv că „Germania a făcut o avere” de pe urma prezenţei trupelor americane pe teritoriul ei și că datorează miliarde de dolari SUA.

În final, analiza din FT arată că indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, Europa are nevoie de propria sa „ancoră de securitate”, iar aceasta nu poate fi decât Germania, marcând astfel despărțirea de relația transatlantică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
Nato, Sfârșit, Trump, Victorie
Tematic
Trump retrage trupele din Germania în beneficiul SUA. Și al întregii lumi


Загрузка...
Comisia Electorală Centrală

Când va oferi CEC informații despre rezultatul alegerilor

0
(reînnoit 19:02 28.10.2020)
Modul în care cetățenii vor fi informați pe 1 noiembrie despre mersul votării și rezultatele alegerilor prezidențiale a fost precizat astăzi de Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a precizat astăzi modul în care va furniza informația despre mersul votării și rezultatele scrutinului prezidențial în ziua de duminică, 1 noiembrie 2020.

CEC anunță că în ziua alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor fi difuzate informaţii de interes public și vor fi organizate briefinguri cu participarea membrilor Comisiei Electorale Centrale conform următorului orar:

-          ora 08:00;

-          ora 12:00;

-          ora 15:00;

-          ora 18:00;

-          ora 22:00.

Prin intermediul unei aplicații disponibile pe pagina-web a instituției www.cec.md sau în pagină separată, la fel ca la scrutinele anterioare, va fi posibilă vizualizarea prezenței la vot pe parcursul zilei alegerilor, dar și informații despre rezultatele preliminare ale scrutinului după închiderea secțiilor de votare.

CEC menționează că, din motive de securitate, linkul către această aplicație va deveni activ în dimineața zilei alegerilor.

Luni, 2 noiembrie, la ora 9:00, mass-media va fi invitată la un briefing, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale.

La necesitate, vor fi organizate suplimentar briefing-uri, în sala de ședințe a Comisiei Electorale Centrale, și emise comunicate de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
rezultate alegeri, CEC
Tematic
CEC a încheiat acreditarea observatorilor la alegeri
CEC: Programul secțiilor de peste hotare ar putea fi prelungit
CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutin


Загрузка...