Acțiune de protest a organizației neguvernamentale „AntiSoros” la Tbilisi

Mâna lui Soros în procesele politice din Europa. Ce scrie presa din SUA

174
O serie de documente făcute publice de hackeri dezvăluie modul în care miliardarul american George Soros a fost implicat în procesele politice din țările europene.

CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Miliardarul George Soros ar fi stat în spatele numirii mediatorului din partea UE în procesul de reglementare a crizei politice din Albania în anul 2011, transmite agenția RIA Novosti cu referire la postul de televiziune Fox News.

Potrivit sursei, cele peste 2,5 mii de documente din perioada 2008-2016, care au fost publicate sâmbătă, prezintă informații despre operațiunile politice ale lui Soros. Un șir de conversații electronice indică faptul că Soros îi expedia mesaje private lui Hillary Clinton, care deținea funcția de secretar de stat al SUA, propunând o intervenție în criza politică din Albania.

"Consider că este necesar să întreprindem urgent două măsuri. În primul rând, să utilizăm întreaga greutate a comunității internaționale, pentru a-l influența pe prim-ministrul Sali Berisha și liderul opoziției Edi Rama, în vederea prevenirii manifestațiilor de stradă și a schimba tonul discursului public. În al doilea rând, trebuie să numim un înalt oficial european în calitate de mediator", citează postul de televiziune un fragment dintr-o scrisoare pe care consilierul lui George Soros, Jonas Rolett, i-a expediat-o adjunctului lui Clinton, responsabil de probleme legislative, Richard Verma, la 23 ianuarie 2011.

În afară de recomandările cu privire la reacția SUA, Soros a propus câteva nume a unor posibili mediatori, capabili să analizeze situația din țară, precum și sprijinul Fundației sale de la Tirana. Printre posibilii intermediari propuși de miliardarul american figura şi ministrul de Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, care a fost numit în cele din urmă mediator în Albania din partea UE. Din conținutul scrisorilor nu rezultă clar dacă recomandările lui Soros au fost transmise oficialilor din Uniunea Europeană.

Scrisorile electronice și documentele dobândite de hackeri au fost publicate pe portalul DCLeaks.com în luna iunie. Acestea au atras atenția publicului abia în urma scandalului legat de conversațiile din interiorul Partidului Democrat din SUA, făcute publice.

Portalul a publicat și scrisorile Fundației Soros din anul curent. În special, este vorba de solicitarea unei sume de 500 de mii de dolari pentru finanțarea programelor de contracarare a influenței Federației Ruse asupra țărilor europene.

174
Tagurile:
Procese politice, Implicare, Scrisori, influență, Soros, Hackeri, Europa, Richard Verma, Jonas Rolett, George Soros, Hillary Clinton, Albania, Europa, SUA
Tematic
Europarlamentar român: George Soros se implică în politica bugetară a UE
Emmanuel Macron

Franța: Peste cât timp s-ar putea relaxa restricțiile anti-COVID

38
(reînnoit 09:32 02.03.2021)
În timpul unei vizite la Seine-Saint-Denis, preşedintele francez Emmanuel Macron a respins ideea eliminării interdicţiei de a ieși din case după ora 19:00, cerându-le francezilor să mai aibă răbdare câteva săptămâni.

CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Întrebat în timpul unei vizite la Stains despre posibilitatea modificarea interdicţiei de ieşire din case după ora 19:00, Emmanuel Macron a spus că ar fi necesar ca francezii să „mai reziste câteva săptămâni” cu restricțiile legate de sănătate.

Mai precis, președintele îi îndeamnă pe francezi să mai aștepte încă „patru până la șase săptămâni”, înainte de posibile modificări în ceea ce privește restricțiile.

Președintele francez a participat luni, 1 martie, la un schimb de mentorat cu tineri și lideri de afaceri. De asemenea, a mears la un centru de vaccinare deschis la jumătatea lunii februarie în Bobigny, pentru cei mai vulnerabili seniori. Aceasta este prima sa vizită la un centru de acest tip de la începerea campaniei de vaccinare în Franța, potrivit Sputnik France

Pe 2 ianuarie, interdicţia ieşirii din case a fost mutată cu două ore mai devreme, de la ora 20:00 la 18:00 în aproximativ 15 departamente franceze, după care măsura a fost extinsă pe întreg teritoriul, două săptămâni mai târziu.

Pe 27 februarie, Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății, a lăudat eficacitatea măsurii într-un interviu pentru JDD, afirmând că măsura „răspunde eficient la problema ridicată de adunările private”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
COVID-19, restricții, Franța
Tematic
Franţa: modificări în restricţii? „Am putea plăti scump orice formă de relaxare”
De astăzi - regim special de muncă pentru bugetari și cei de la privat


Загрузка...
Vaccinul ”Sputnik V”

Slovacia ignoră EMA și autorizează vaccinul rusesc ”Sputnik V”

59
(reînnoit 09:17 02.03.2021)
Slovacia este cel de al doilea stat din Uniunea Europeană care a autorizat utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, ignorând Agenția Europeană a Medicamentelor.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Slovacia a autorizat vaccinul rusesc ”Sputnik V”, urmând exemplul Ungariei și ignorând Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), anunță Fondul Rusesc pentru Investiții Directe (RFPI).

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas

“RFPI anunță înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” în Republica Slovacia. Astfel, Slovacia a devenit cea de-a 39 țară din lume și al doilea stat din Uniunea Europeană, care a aprobat utilizarea vaccinului Sputnik V”, a declarat Fondul.

Preparatul a fost autorizat în cadrul unei proceduri de urgență (emergency use authorization, EUA), în baza rezultatelor studiilor clinice ale ”Sputnik V” în Rusia și a unei evaluări multilaterale ale experților din Slovacia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
UE, Autorizare, Vaccinul Sputnik V, Slovacia
Tematic
Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova
Va fi permisă intrarea în Europa "cu un vaccin incorect din punct de vedere politic"?


Загрузка...

Live: Vaccinarea la Institutul de Medicină Urgentă

0
(reînnoit 11:52 02.03.2021)
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este lansată în țara noastră marți, 2 martie. Primele persoane care vor fi vaccinate sunt angajații sistemului medical, vaccinarea se va desfășura în câteva etape.

Mai întâi vor fi imunizați cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Ulterior va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, a precizat anterior Ministerul Sănătății.

Campania a început cu vaccinarea lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican, iar apoi vor fi imunizați angajați ai Institutului de Medicină Urgentă.

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, vaccinare
Tematic
Scăpăm sau nu de pandemie după vaccinarea în masă: Prognoza autorităților - Video


Загрузка...