Post militar, estul Ucrainei.

Propagandiști NATO au alimentat războiul civil din Ucraina

82
(reînnoit 11:04 03.08.2016)
Mii de emailuri sparte de un grup de hackeri și publicate pe DC Leak developează existența unei rețele de propagandişti care au alimentat războiul din Ucraina prin manipulare și dezinformare.

CHIȘINĂU, 3 Aug — Sputnik. Publicarea recentă a conversațiilor dintre unii reprezentanți ai comandamentului NATO din Europa, obținute de un grup de hackeri, descoperă existența unei rețele de agitatori americani care au alimentat războiul civil din regiunile de est ale Ucrainei, furnizând informații eronate despre rolul Rusiei în conflictul din Donețk și Lugansk, scrie publicația germană Die Spiegel.

Potrivit sursei citate, o rețea de persoane influente a încercat să promoveze pe lângă administrația americană ideea necesității de a furniza administrației de la Kiev arme letale, prin exagerarea rolului Rusiei în regiunile din est ale Ucrainei și descrierea unor scenarii apocaliptice.

"Frontul de luptă este peste tot", scrie Karber lui Breedlove într-un e-mail la începutul anului 2015, afirmând că agenții ruși și oamenii lor "au început lansarea unei serii de atacuri teroriste, asasinate, răpiri și atacuri cu bombă asupra infrastructurii", cu scopul destabilizării Kievului și altor orașe ucrainene.

Ar fi vorba de generalul Philip Mark Breedlove, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, comandantul NATO Wesley Clark, ambasadorul SUA la Kiev Geoffrey Pyatt, Victoria Nuland și Phillip Karber, cadru didactic la Georgetown University și președintele Fundației Potomac, un think-tank înființat de compania de armament BDM.

După schimbarea regimului de la Kiev, noile autorități au apelat la Fundația Potomac, care pretinde că ar fi ajutat unele state să adere la NATO. Anume această structură ar fi servit ca sursă de informare pentru ambasada americană de la Kiev, cu privire la situația din regiunile din estul Ucrainei, livrând de cele mai dese ori informații eronate.

Anume comandantul NATO Wesley Clark și Phillip Karber promovau intens idea că în cazul în care Ucraina va fi abandonată, China va fi motivată să-și extindă influența în zona pacificului, ceea ce ar însemna colapsul NATO.

Karber ar fi încercat să intermedieze livrarea către Ucraina a armamentului din Polonia și Pakistan, însă acest plan a eșuat din cauza opoziției Consiliului de Securitate al SUA, dar și a reticenței Germaniei, care s-a opus livrărilor armamentului în Ucraina, între 2014-2015.

Die Spiegel scrie că Karber este un individ cu un trecut dubios, care în anii 80 a lucrat pentru compania de armament BDM. În 1985 acesta afirma că URSS planifică să atace țările NATO, bazându-se pe anumite documente traduse greșit.

Solicitat de publicația germană, președintele Fundației Potomac a confirmat autenticitatea scrisorilor publicate, afirmând că „a avut mai mult dreptate decât a greșit".

82
Tagurile:
propagandişti, război, conflict, Lugansk, Doneţk, NATO, Rusia, Ucraina, SUA
Tematic
General francez: NATO trebuie lichidat. Europenii să se alieze cu Rusia
Declarație: Ucraina nu ar trebui să mai viseze la NATO

Un crucișător american a încălcat frontiera rusă

120
(reînnoit 10:53 24.11.2020)
Nava antisubmarin din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit un crucișător al flotei maritime Militare a Statelor Unite ale Americii care a încălcat frontiera maritimă rusă, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. "Nava antisubmarin de mare tonaj din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit încălcarea frontierei de stat de către distrugătorul SUA "John S. McCain" în golful Petru cel Mare", afirmă Ministerul rus al Apărării în comunicatul său de presă, care este citat de RIA Novosti.

Rușii mai precizează că crucișătorul american a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse pe o distanță de doi kilometri.

Американский эсминец Джон С. Маккейн
© REUTERS
Distrugătorul SUA "John S. McCain"

„Amiralul Vinogradov, o mare navă antisubmarin a Flotei Pacificului, care urmărea în mod direct distrugătorul american, a avertizat nava străină prin canalul internațional de comunicare cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni și posibilitatea de a folosi o manevră pentru a alunga intrusul din apele teritoriale”, mai afirmă militarii ruși în comunicatul de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

120
Tagurile:
SUA, Rusia, operații antisubmarin, Crucișător


Загрузка...
Bill Gates

Bill Gates prezice apariția unei noi pandemii

497
(reînnoit 10:43 24.11.2020)
Discutând despre coronavirus cu actrița Rashida Jones și specialistul principal în boli infecțioase din SUA, Anthony Fauci, fondatorul Microsoft a spus că omenirea nu va putea preveni o altă pandemie. Aceasta ar putea începe în 3 ani, în cel mai bun caz - în 20 de ani.

Omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie, a declarat Bill Gates într-un podcast publicat pe 16 noiembrie pe Gates Notes, unde a vorbit cu actrița Rashida Jones și expertul guvernului SUA în boli infecțioase Anthony Fauci despre coronavirus și modificările aduse de virus.

Jones l-a întrebat dacă o nouă pandemie amenință inevitabil omenirea.

"Da. Și vom avea noroc dacă asta se va întâmpla peste 20 de ani de acum înainte”, a spus Gates.

O amenințare iminentă?

El a menționat, de asemenea, că a existat un scenariu potrivit căruia acest lucru s-ar putea întâmpla mult mai repede, chiar și în trei ani.

Cu toate acestea, miliardarul a subliniat că omenirea ar fi mai bine pregătită.

În acest moment, spune el, vor exista algoritmi dovediți care vor declanșa o carantină, precum și sisteme îmbunătățite pentru a testa potențialii transportatori.

„A doua oară nu vom fi atât de stupizi”, a conchis el.

Anterior, într-un interviu acordat New York Times, fondatorul Microsoft a prezis diminuarea călătoriilor de afaceri cu mai mult de 50% și scăderea cu peste 30% a zilelor petrecute în birou din cauza noilor obiceiuri de telecomunicații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

497
Tagurile:
pandemie, Bill Gates


Загрузка...
Drapelul Moldovei

Are oare Moldova un lider național sau ce șanse sunt ca acesta apară

0
(reînnoit 22:25 24.11.2020)
Veteranul politicii moldovenești Serafim Urechean a analizat de ce așa și nu apare la noi o figură carismatică, în măsură să reprezinte Moldova pe arena internațională și să apere interesele cetățenilor țării.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. În cadrul campaniei electorale, ambii candidați la fotoliul prezidențial care s-au confruntat în turul doi de scrutin au afirmat în repetate rânduri că se vor strădui să devină ”un președinte al tuturor”.

Deocamdată nu este cazul să vorbim despre apariția unui lider național în Moldova și este puțin probabil că acest lucru va fi posibil într-o perspectivă ni prea îndepărtată, deoarece politicienii autohtoni acționează deliberat spre divizarea societății, folosind această dezbinare în propriile interese. Aceste declarații au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de către ex-primarul Chișinăului Serafim Urechean.

”Apariția unui ”președinte al tuturor” în Moldova este imposibilă deoarece încă nu s-a născut acel lider național care ar putea să-i unească pe toți cetățenii. Uitați-vă ce se întâmplă: unii vor să divizeze această țară, alții vor să instaleze frontiera pe Nistru, fără a se gândi ce se va întâmpla cu restul teritoriului Moldovei și cu sutele de mii de oameni care locuiesc acolo”, a afirmat interlocutorul.

Veteranul politicii moldovenești a subliniat că, la etapa actuală, stabilitatea și coerența activității statului depind de interacțiunea clară pe verticala parlament – guvern – președinte. Să vorbești despre stabilitate în țară fără un astfel de triumvirat este extrem de dificil, consideră Urechean.

”Țara trebuie să aibă la putere o echipă bine coordonată,  una ”de adunătură” nu va duce la nimic bun”, a conchis invitatul studioului.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot a fost de 52,78%. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat luni următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, Lider naţional, alegeri prezidențiale
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii
Tematic
Alegeri prezidențiale, turul doi: Ce au remarcat experții


Загрузка...