Bancnotă belarusă nouă

Rubla belarusă și-a pierdut zerourile și a pornit în popor

169
Valuta națională a trecut printr-un proces în urma căruia suma "calculată pe vechi", la trecerea în "expresie nouă", rămâne fără patru zerouri.

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Noii bani belaruși denominați au fost lansați în circulație vineri.

Chiar dacă bancnotele vechi şi cele noi vor rămâne paralel în circulație până la Anul Nou, în prima dimineață după denominare, belarușii pot ține deja în mână banii noi.

Cursul de dimineață a constituit 2 ruble pentru un dolar (20 de mii nedenominate).

La schimbarea unei bancnote de 10 dolari se oferă 20 de ruble belaruse noi. Anterior, 10 dolari echivalau cu 200 de mii de ruble — cea mai mare bancnotă din circulație. Acum, însă, cea mai mare bancnotă este de 500 de ruble, care corespunde cu 5 milioane pe vechi.

Corespondentul agenției transmite că operațiile la punctele de schimb valutar au loc anevoios, motivul principal fiind că angajaţii băncilor încă nu s-au obișnuit cu noile bancnote. Cu toate acestea, ei promit că în curând vor deservi clienții mai repede, deoarece se va reduce volumul fizic al numerarului.

De la 1 iulie, pe noile însemne bănești din Belarus sunt cu patru zerouri mai puțin. La fel, pentru prima dată din perioada sovietică au fost puse în circulație monede de metal.

169
Tagurile:
minus 4 zerouri, denominată, belarusă, rubla, Belarus
Tematic
Moldova și Belarus ar putea lua cu asalt piața UE
De ce laptele moldovenesc conţine atâta praf din Belarus

Загрузка...