Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

MAEIE: în avionul egiptean care a fost deturnat nu se aflau cetățeni moldoveni

39
(reînnoit 16:32 29.03.2016)
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a clarificat dacă printre pasagerii aeronavei A-320 al companiei EgyptAir, care a fost deturnată marţi dimineaţă, se aflau cetățeni ai RM.

CHIȘINĂU, 29 mar — Sputnik. Printre pasagerii avionului deturnat A-320 al companiei aeriene egiptene EgyptAir nu se aflau cetățeni ai Republicii Moldova, au comunicat marți responsabili de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al RM.

„Potrivit datelor care au fost precizate telefonic la serviciul de presă al poliției cipriote, la bordul acestui avion nu erau cetățeni ai Moldovei. Ministerul va solicita și o informație oficială care va fi făcută publică ulterior", au menționat funcționarii de la MAIEI.

Aeronava deturnată care efectua cursa Alexandria-Cairo a aterizat pe aeroportul Larnaca din Cipru. Potrivit datelor mass-media, la bord se aflau 82 de persoane.

Potrivit primelor informaţii făcute publice de conducerea companiei aviatice, unul dintre pasageri, ameninţând echipajul că va detona brâul de sinucigaş pe care îl are asupra sa, a cerut schimbarea direcţiei de zbor spre aeroportul Larnaca din Cipru. După aterizare, a eliberat o parte din pasageri și a început tratativele cu autoritățile prin intermediul pilotului egiptean.

Potrivit unor informații, Samaha s-a născut la Alexandria, însă a lucrat medic veterinar în SUA. Din alte surse, reiese că el este profesor la universitatea din Atlanta. Este posibil ca, pentru a decola din Alexandria, acesta să fi prezentat pașaportul american.

Mass-media egiptene scriu că Samaha ar fi putut deturna avionul din motive personale, pornuind de la faptul că fosta sa soție este cetățeană cipriotă.

39
Tagurile:
deturnare, aeronavă, ostatici, negocieri, pasageri, Cipru, Egipt
Тема:
Avion al companiei Egyptair, deturnat de un terorist (7)
Tematic
Autorităţile de la Chişinău precizează dacă sunt şi moldoveni la bordul MS181

Загрузка...