Imaginea presupuşilor executanţi ai atacurilor teroriste din Bruxelles

Au fost identificaţi trei suspecţi în cazul exploziilor de la Bruxelles

43
(reînnoit 14:08 23.03.2016)
Este vorba de doi fraţi kamikaze şi de cel care a pregătit dispozitivele explozibile. Potrivit unor informaţii, aceştia ar fi implicaţi şi în atentatele teroriste din 13 noiembrie 2015 de la Paris.

CHIŞINĂU, 23 mar — Sputnik. Au fost făcute publice numele celor suspectaţi de comiterea atacurilor teroriste de la Bruxelles, informează presa belgiană.
Exploziile sinucigaşe de pe aeroportul din Bruxelles au fost executate de fraţii Khalid şi Ibrahim el-Bakraoui, a transmis miercuri compania de televiziune şi radio RTBF.

„Potrivit surselor noastre poliţieneşti, este vorba de fraţii el-Bakraoui", se precizează în informaţie.

Potrivit datelor de care dispune compania, fraţii sunt suspectaţi de complicitate la atentatele teroriste din 13 noiembrie 2015. Se ştie de asemenea că Khalid el-Bakraoui a închiriat, în baza unor acte false, o locuinţă în comuna bruxelleză Fore, unde săptămâna trecută a avut loc un schimb de focuri de armă între poliţie şi suspecţii de terorism.

Cel de-al treilea complice este, probabil, Najim Laachroaui, considerat coordonatorul atacurilor teroriste de la Paris şi cel care a construit dispozitivele explozibile pentru grupul care a executat atentatele, a comunicat miercuri aceeaşi sursă.

„Aceasta este versiunea prioritară. Najim Laachroaui este suspectat că ar fi responsabil pentru exploziile care s-au produs în timpul atacurilor teroriste de la Paris, iar acum şi la Bruxelles", se menţionează în informaţie.

După cum a comunicat anterior centrul de criză, în urma atentatelor care s-au produs marţi la Bruxelles, şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar aproximativ 250 au fost rănite. Autorităţile belgiene au instituit nivelul maxim, patru, de alertă teroristă.

43
Tagurile:
Khalid şi Ibrahim el-Bakraoui, suspecţi, atentat, explozie, Bruxelles, Belgia
Тема:
Explozie la Bruxelles (30)
Tematic
Aeroportul Internaţional din Bruxelles, închis până joi
Cele mai grave atentate teroriste din Europa


Загрузка...