Explozii la aeroportul din Bruxelles

Aeroportul Internaţional din Bruxelles, închis până joi

38
(reînnoit 12:35 23.03.2016)
Autorităţile belgiene au decis că nici un avion nu va decola şi nu va ateriza de/pe Aeroportul Internaţional din Bruxelles până la 24 martie.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. Aeroportul Internaţional din Bruxelles va fi închis până joi, 24 martie. Nici un avion nu va decola şi nu va ateriza pe aeroport până joi.

Capitala Belgiei a fost zguduită marţi de o serie de atentate teroriste. Unul a avut loc dimineaţă pe aeroport, unde au fost detonate două bombe. Câteva minute mai târziu, o altă bombă a explodat la metroul din Bruxelles. Potrivit ultimelor date, în aceste atentate, care au fost revendicate de gruparea Statul Islamic, au murit 31 de persoane, iar în jur de 250 au fost rănite. 

Unele companii aeriene internaţionale au decis să întrerupă zborurile spre capitala Belgiei, chiar dacă aeroportul va fi deschis. Compania chineză Hainan Airlines a întrerupt zborurile spre Bruxelles până la 5 aprilie.

Între timp, pe aeroporturile din toate ţările au fost întărite măsurile de securitate.

În regim sporit de alertă lucrează şi Poliţia de frontieră din Moldova. Un regim riguros de activitatea fost instituit în toate punctele de trecere, în special la Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina.

 

38
Tagurile:
atentate teroriste, aeroport, Bruxelles, Moldova
Тема:
Explozie la Bruxelles (30)
Tematic
Bruxelles: Un Kalașnikov și o centură cu explozibil găsite în aeroport
Unde se aflau bombele în momentul exploziilor din Bruxelles


Загрузка...