Kiev

Cine ar putea ocupe fotoliul de şef al Cabinetului de Miniştri al Ucrainei

45
(reînnoit 15:22 18.03.2016)
Docentul universităţii din Rusia „Şcoala Superioară de Economie", Andrei Suzdalţev, a explicat de ce ucrainenii îi au pe „foşti" atât de aproape de inimă, în contextul simpatiilor manifestate de cetăţenii ţării pentru potenţialii candidaţi la funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 18 mar — Sputnik. În fruntea clasamentului candidaţilor la funcţia de şef al Cabinetului de Miniştri se situează liderul partidului „Batikovşcina" Iulia Timoşenko, cea care fost anterior de două ori premier al Ucrainei, şi ex-preşedintele Georgiei, actualmente guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili.

Această situaţie este relevată de un studiu realizat de Institutul Internaţional de Sociologie de la Kiev.

Президент Украины Петр Порошенко и губернатор Одесской области Михаила Саакашвили приветствует местных жителей возле областной государственной администрации, в Одессе
© REUTERS / Ukrainian Presidential Press Service/Mykola Lazarenko

Aproape 13% dintre ucraineni ar vrea s-o vadă pe Timoşenko în fruntea Guvernului, iar Saakaşvili este susţinut de aproximativ 10 la sută dintre respondenţi.
Candidatura Nataliei Iaresko, propusă de preşedintele Petro Poroşenko, este aprobată de mai puţin de 6% dintre cetăţenii ucraineni. Pentru rămânerea în continuare a lui Arsenii Iaţeniuk în fruntea executivului s-au pronunţat doar 5,6 procente dintre cei intervievaţi.

Este de menţionat faptul că aproape fiecare al treilea dintre participanţii la sondaj nu ar vrea să vadă în funcţia de prim-ministru al ţării pe cineva dintre politicienii aflaţi actualmente la putere.

45
Tagurile:
candidat, premier, sondaj, Iulia Timoşenko, Mihail Saakaşvili, Petro Poroşenko, Ucraina
Tematic
Poroşenko va analiza posibilitatea numirii lui Saakaşvili în funcţia de premier
Azarov: numirea lui Saakaşvili în funcţia de guvernator, bătaie de joc


Загрузка...