Arsenii Iaţeniuk

Borislav Bereza: premierul Ucrainei Iațeniuk şi-a depus cererea de demisie

73
(reînnoit 13:37 18.03.2016)
Potrivit deputatului, documentul a fost semnat, iar în cel mai apropiat timp acesta va fi adus la cunoştinţa Radei Supreme.

CHIȘINĂU, 18 mar — Sputnik. Prim-ministrul Ucrainei, Arsenii Iațeniuk, a semnat cererea de demisie, informează vineri deputatul independent al parlamentului ucrainean, Borislav Bereza.

"O mică precizare. Sala de ședințe este acum în așteaptarea anunțul cu privire la demisia lui Iațeniuk. Cererea a fost scrisă", a scris parlamentarul pe pagina sa de Twitter.

Eșuarea la 16 februarie a votului pentru demiterea Cabinetului de Miniştri condus de Arsenii Iațeniuk a provocat o criză politică în Ucraina — coaliția din Rada Supremă practic s-a dizolvat, majoritatea fracțiunilor insistă asupra demiterii guvernului Iațeniuk.

Deja de o lună, autoritățile încearcă să ajungă la o înțelegere privind ieșirea din criză, dar, totodată, se pronunță împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Spicherul Radei, Vladimir Groisman, a declarat că parlamentarii ucraineni, după consultațiile care au loc de peste trei săptămâni, nu au găsit o rezolvare pentru ieșirea din criza politică instalată în țară.

73
Tagurile:
Arsenii Iațeniuk, criză politică, cerere, demisie, Ucraina
Tematic
Mass-media: Lui Iaţeniuk i s-a propus să conducă Banca Naţională a Ucrainei


Загрузка...