Флаг террористической группировки Исламское государство. Архивное фото

Un adolescent din România propaga ideologia Daesh

62
(reînnoit 09:37 09.12.2015)
Un licean din Craiova a fost supus interogatoriului, fiind suspectat de propaganda terorismului şi distribuirea materialelor legate de gruparea Daesh.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Un licean român din Craiova a ajuns în vizorul organelor de drept pentru propagarea ideologiei radicale islamiste, scrie mass-media din România.

Marți au avut loc percheziții în locuința liceanului de 17 ani, acesta fiind citat și interogat. Poliția și serviciul de informații român au găsit la suspect documente care conţineau propagandă jihadistă. Conform informațiilor deținute de anchetatori, tânărul promova în mod sistematic pe Internet mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, filme în care militanţii Daesh demonstrau cum îşi omoară victimele, dar și materiale video cu mesaje de amenințare ale teroriştilor.

Potrivit mediilor de informare din România, după ce a făcut cunoștință cu un oarecare Omar Hamadi, tânărul român și-a luat numele de Omar al-Faruh și planifica să meargă la studii în Arabia Saudită după absolvirea liceului.

Inițial, de cazul dat s-a ocupat Serviciul român de informații, iar ulterior a fost transmis Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România.

62
Tagurile:
Daish, jihadist, adolescent, propagandă, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România, România
Tematic
Cetăţeni ai Republicii Moldova luptă alături de islamişti în Siria
Raport: de unde și pe ce căi s-a înarmat gruparea Daesh


Загрузка...