Ситуация в Париже после серии терактов

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris

204
(reînnoit 14:57 15.11.2015)
Teroriştii din Statul Islamic (SI) au revendicat sâmbătă atentatele comise vineri noaptea la Paris, care s-au soldat cu 128 de morți și aproximativ 250 de răniți

CHIŞINĂU, 14 nov –Sputnik. Într-o declaraţie oficială a grupării jihadiste se spune că atacurile au avut ca scop să arate că Franța va rămâne o țintă a grupării jihadiste atât timp cât Parisul își continuă politicile actuale în Orientul Mijlociu, potrivit AGERPRES, care citează agenţii internaţionale de presă.

Potrivit  declarației, opt luptători SI, înarmați cu centuri cu explozibil și arme automate au dus la îndeplinire atacuri în diferite locuri din Paris, care au fost atent studiate.

Anterior, divizia de presă în limbi străine a grupării, Al-Hayat Media Centre, publicase un mesaj video în care le cere musulmanilor care nu pot ajunge în Siria să comită atacuri în Franța.

La zece luni după atacul de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo, Franța este din nou în stare de șoc după un val de atentate teroriste fără precedent. Țara a fost plasată în stare de urgență și și-a închis granițele după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris — de la Stade de France, situat în nordul capitalei franceze, la zona centrală din apropierea Pieței Republicii.

204
Tagurile:
revendicat, atentat, Stat Islamic, Franţa
Тема:
Atacuri teroriste multiple în Franţa (23)
Tematic
Prognoza Stratfor: la ce ar trebui să ne aşteptăm după atentatele de la Paris
Primele reacţii ale moldovenilor de la Paris


Загрузка...