Un poste de contrôle, stop

Controale înăsprite la frontiera cu Franţa, după atacul de la Paris

85
Purtătorul de cuvânt al premierului belgian a informat despre impunerea controalelor la frontieră. Cabinetul de securitate convocat de urgenţă în această dimineaţă.

CHIŞINĂU, 14 nov – Sputnik. Traficul rutier, feroviar şi aerian provenit din Franţa va fi supus controlului la frontiera Belgiei, ca reacţie la atacurile teroriste multiple care au zguduit capitala franceză în seara de vineri, a comunicat un purtător de cuvânt al premierului belgian Charles Michel, potrivit Reuters.

El a mai precizat că prim-ministrul convoacă va convoca cabinetul de securitate în dimineaţa de sâmbătă, pentru a determina măsurile care urmează a fi luate în urma atacurilor teroriste fără precedent care au afectat ţara vecină.

Purtătorul de cuvânt al premierului Michel a insistat că Belgia nu-și închide frontierele, ci doar își sporește controalele la adresa celor care sosesc în țară dinspre Franța. Măsura survine după o perioadă de câteva luni în care un aflux de imigranți dinspre Orientul Mijlociu, Africa și Asia a determinat unele state din Uniunea Europeană să suspende elemente ale sistemului de liberă circulație al blocului comunitar, precizează AGERPRES.
Măsuri de securizare a frontierelor au fost impuse în Marea Britanie, Italia etc.

De asemenea, poliţia din New York a activat mai multe dintre planurile sale antiteroriste ca măsură de precauţie după atentatele teroriste soldate cu zeci de morţi la Paris.

Preşedintele francez François Hollande a dispus închiderea frontierelor ţării şi a dispus anunţarea stării de urgenţă.

85
Tagurile:
control, frontieră, aatentat, Charles Michel, Belgia, Paris, Franţa
Тема:
Atacuri teroriste multiple în Franţa (23)
Tematic
MAEIE: verificăm dacă printre victimele de la Paris sunt și moldoveni
Atacuri teroriste la Paris. Un număr mare de morţi şi răniţi


Загрузка...