Президент Беларуси Александр Лукашенко

UE suspendă sancțiunile împotriva Belarusului pentru o perioadă de patru luni

22
(reînnoit 17:45 29.10.2015)
Lista persoanelor vizate de suspendarea sancţiunilor va fi publicată vineri. Printre acestea pare să că fie şi Aleksandr Lukașenko.

CHIŞINĂU, 29 oct — Sputnik. UE a suspendat majoritatea sancțiunilor sale împotriva Republicii Belarus, invocând o „ameliorare a relațiilor” cu această țară, după recenta eliberare de prizonieri politici de către președintele belarus Aleksandr Lukașenko, informează AFP, citat de AGERPRES.

Această suspendare este menită să „încurajeze alte evoluții pozitive”, explică într-un comunicat Consiliul UE. Totodată, Uniunea Europeană  „va continua să supravegheze îndeaproape situația privind democrația și drepturile omului” în Belarus.

Выбор президента: Лукашенко проголосовал на избирательном участке №1
© Sputnik / Виктор Толочко, Роман Шантар

Suspendarea sancțiunilor, pe o durată de patru luni, vizează 170 de persoane ale căror bunuri de pe teritoriul UE au fost înghețate și care au fost privați de vize, dar și trei entități economice ale căror bunuri au fost de asemenea blocate.

„Decizia a fost luată ca răspuns la eliberarea tuturor prizonierilor politici belaruși, în 22 august, și într-un context de ameliorare a relațiilor dintre UE și Belarus”, explică, într-un comunicat, Consiliul UE.

Lukașenko, supranumit de Washington „ultimul dictator” al Europei, a fost reales pentru a cincea oară în 13 octombrie anul curent.

Potrivit unor surse diplomatice, Aleksandr Lukașenko se numără printre cele 170 de persoane vizate de noua decizie a UE. Numele tuturor persoanelor vizate vor fi publicate vineri în jurnalul oficial al UE.

22
Tagurile:
Deţinuţi politici, preşedinte, reales, anulate, sancţiuni, Alexandr Lucaşenco, Belarus, UE
Tematic
Se întâmplă şi în Belarus: Guvernul de la Minsk a demisionat
Desir: UE a suspendat sancțiunile împotriva Belarusului pentru patru luni


Загрузка...