Agencia Rossiya Segodnya

Letonia a refuzat înregistreze agenția de știri „Rossia segodnea”

14
(reînnoit 13:10 23.10.2015)
Potrivit demnitarilor letoni, informația publicată de mass-media din Rusia nu coincide cu poziția oficială a guvernului Letoniei și vine în contradicție cu Legea supremă a țării, din care motiv ei nu au susținut petiția agenției de știri privind contestarea interdicției de înregistrare.

CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Notarul-șef al Registrului întreprinderilor din Letonia, Guna Paidere, a decis să nu anuleze decizia din 27 august cu privire la refuzul de a înregistra în Letonia reprezentanța agenției de știri ruse „Rossia segodnea", a comunicat joi seara pentru jurnaliști reprezentantul Registrului întreprinderilor, Evia Ivdra.

Informația despre decizia notarului a fost publicată pe site-ul Registrului întreprinderilor.

„Respingerea solicitării de înregistrare este legată, ca și anterior, de faptul că acest mijloc de informare în masă are un conținut care vine în contradicție cu Legea supremă a Letoniei și cu poziția oficială a Guvernului", a spus Ivdra.

La 25 septembrie, pe numele notarului-șef al Registrului întreprinderilor a fost depusă o cerere cu rugămintea de a anula decizia prin care a fost respinsă înregistrarea reprezentanței agenției ruse „Rossia segodnea" în Letonia.

14
Tagurile:
Legea supremă, respingere, înregistrare, agenție de știri, cerere, Evia Ivdra, Guna Paidere, Letonia
Tematic
AIŞ „Rossia Segodnea” este cea mai citată în mediile de socializare
Kiseliov: închiderea conturilor ”Rossia segodnea” înseamnă cenzură
Peșteră

Uimitor: Au fost descoperite mii de desene preistorice - FOTO

4
(reînnoit 09:15 04.12.2020)
O descoperire arheologică majoră a fost făcută în Columbia, unde au fost dezgropate mii de picturi preistorice. Situl are o anumită configurație geografică, prin care lucrările au putut fi conservate.

BUCUREŞTI, 4 dec – Sputnik. Arheologii britanici și columbieni au descoperit un sit uriaş cu picturi preistorice în inima pădurii tropicale amazoniene, anunţa un comunicat al Universității din Exeter. Este unul dintre cele mai importante grupuri de picturi pe rocă din America de Sud. Cercetătorii estimează că majoritatea lucrărilor au o vechime între 12.600 și 11.800 de ani.

Sunt reprezentate modele geometrice, amprente de mână, figuri umane. De asemenea, apar şi multe animale desenate, precum maimuțe, șerpi, aligatori, dar și unele specii dispărute. În ciuda dispariției acestor specii, oamenii de știință consideră că picturile reprezentând aceste specii sunt deosebit de realiste.

„Sunt imagini cu adevărat incredibile, create de primii locuitori din Amazonul de Vest. Ei s-au stabilit în regiune într-un moment de schimbări climatice extreme, care au provocat transformări în vegetație și în compoziția pădurii ”, a declarat în comunicatul de presă Mark Robinson, unul dintre arheologi, citat de Sputnik France

Picturile au fost descoperite pe o piatră din Serrania de La Lindosa, o zonă montană din Columbia. Picturile s-au acumulat pe sit timp de sute, dacă nu chiar mii de ani, una peste alta. Unele au fost făcute de câțiva metri înălțime, fiind folosite scări speciale, realizate din materiale din pădure.

Artiștii preistorici au exfoliat și decojit stânca cu ajutorul focului, pentru a crea suprafețe netede pe care să deseneze.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din cadrul proiectului ERC LASTJOURNEY şi va fi subiectul unui episod TV difuzat de Channel 4, intitulat „Jungle Mystery: Lost Kingdoms of the Amazon”. Descoperirile în urma săpăturilor sunt publicate în revista Quaternary International

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
desene


Загрузка...

Statuia lui Darth Vader, ridicată în Marea Britanie - Video

31
(reînnoit 19:12 03.12.2020)
Această statuie a fost ridicată în memoria actorului care a interpretat rolul lui Darth Vader în trilogia „Star Wars” și a decedat recent.

Statuia lui Darth Vader este amplasată pe locul în care a fost poziționată statuia comerciantului de sclavi din secolul al XVII-lea Edward Colson. Ultima a fost aruncată în râu în timpul protestelor Black Lives Matter din iunie.

Statuia lui Darth Vader are aproape 3,3 metri înălțime. Acum, locuitorii din zonă merg acolo pentru a-și face un selfie cu eroul cosmic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
video, Marea Britanie, Darth Vader
Tematic
Trump, împotriva “revoluției culturale a stângii” și a „fascismului de extremă stângă”


Загрузка...