Досрочные выборы в Верховную раду Украины

Kievul precizează trilionul cerut de Iaţeniuk de la Rusia este în hrivne

44
(reînnoit 08:36 16.10.2015)
După ce premierul ucrainean a declarat că va cere Rusiei despăgubiri de un trilion, fără a preciza despre ce valută este vorba, unele medii de informare au considerat că ar fi vorba de dolari. Cabinetul de Miniştri ucrainean a venit cu precizări în acest sens.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Suma prejudiciului cauzat de pierderea Crimeii de către Ucraina, pe care Kievul intenţionează să o ceară la CEDO de la Federaţia Rusă, este de peste un trilion de hrivne şi nu dolari, au precizat pentru RIA Novosti surse din cadrul serviciul de presă al Guvernului.

La moment, Rusia a fost acţionată la CEDO pentru a fi obligată să achite despăgubiri cauzate de alipirea Crimeii la FR. Anterior, Iaţeniuk a declarat că Kievul intenţionează să acţioneze în judecată Kremlinul pentru fiecare episod de pierdere a bunurilor în peninsulă. Joi, Iaşeniuk a declarat că suma prejudiciului, indicată în prima acţiune depusă la CEDO, se ridică la peste un trilion, fără a preciza în ce valută a fost calculată aceasta.

La începutul lunii septembrie, deputatul în Rada Supremă, Gheorghii Logovinskii, a declarat că suma prejudiciului cauzat de includerea Crimeii în componenţa Rusiei ar fi de 1,2 trilioane de hrine (aproximativ 57 de miliarde de dolari).

„Premierul a avut în vedere suma în hrivne”, a explicat serviciul de presă.

Crimeea si Sevastopolul, care nu au recunoscut legitimitatea loviturii de stat din Ucraina, din februarie 2014, au organizat la 16 martie a aceluiaşi an un referendum în cadrul căruia majoritatea electoratului (96,77%), la o prezenţă de 83,1%, s-au pronunţat pentru alipirea la Rusia.

44
Tagurile:
CEDO, despăgubiri, Crimeea, prejudiciu, Arseni Iaţeniuk, Rusia, Ucraina
Tematic
Kievul a interzis zborurile „Aeroflot” și „Transaero” în Ucraina
Putin: situaţia din Ucraina depinde de răbdarea poporului


Загрузка...