взрыв-стамбул

Numărul victimelor atacului terorist de la Ankara a ajuns la 97

16
(reînnoit 16:49 15.10.2015)
Printre victime este un palestinian, restul fiind cetățeni ai Turciei. În timpul exploziilor au fost rănite alte peste 500 de persoane, iar peste 150 dintre acestea rămân spitalizate.

CHIŞINĂU, 12 oct – Sputnik. Numărul victimelor atacului terorist de la Ankara a crescut până la 97 de persoane, a anunțat luni Centrul de Coordonare de pe lângă Guvernul Turciei.

Atac terorist. Poza simbol
© Sputnik / Саид Царнаев

Sâmbătă, 10 octombrie, în capitala turcă au avut loc două explozii. Acestea s-au produs înainte de începerea mitingului organizat de sindicate și organizațiile neguvernamentale, sub lozinca „Muncă, pace, democrație”, în semn de protest împotriva violențelor cauzate de conflictul turco-kurd în sud-estul țării. Exploziile au fost provocate de doi teroriști sinucigași în regiunea gării feroviare, sub un pasaj pe care îl traversau participanții la miting.

„Au murit 96 de cetățeni ai Turciei și un cetățean al Palestinei. Pentru ajutor medical s-au adresat 508 persoane, iar 317 dintre acestea au primit ajutor ambulatoriu. Alte 160 de persoane rămân spitalizate în 19 instituții medicale, 65 dintre ele aflându-se la reanimare”, se menționează în comunicatul Centrului de Coordonare.

16
Tagurile:
violenţe, atac, explozie, victime, Ankara, Turcia
Tematic
Trei zile de doliu naţional în Turcia
Difuzarea imaginilor cu exploziile din Ankara a fost interzisă


Загрузка...