Высадка десанта США. Архивное фото

SUA și România vor efectua operații antisubmarin în Marea Neagră

29
(reînnoit 18:22 12.10.2015)
Aplicațiile militare ale celor două țări vor avea loc pe 13-14 octombrie, la Marea Neagră. La exerciții va participa avionul american de recunoaștere R-3S ”Orion”.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Statele Unite și România vor efectua în Marea Neagră aplicații militare maritime de contracarare a vaselor marine subacvatice, transmite responsabilul pentru operațiuni în Europa și Africa a Flotei a şasea a SUA. Statele Unite sunt unul dintre fondatorii NATO, iar România face parte din alianță din 2004.

La exercițiile care vor avea loc la 13-14 octombrie, va participa avionul american de recunoaștere R-3S ”Orion”.

”Marinarii americani și români vor discuta și vor exersa aspecte tactice de luptă antisubmarin, tehnicile și procedurile legate de acestea, pentru consolidarea compatibilității și coordonarea posibilităților, în vederea garantării securităţii, accesibilităţii și stabilităţii în Marea Neagră”, se spune în comunicat.

Avioanele din seria ”Orion” se află în serviciul armatei SUA de la începutul anilor 60. Versiunea antisubmarin R-3C este renovată. Ea poate fi purtătoare de rachete, mine, bombe și torpile.

29
Tagurile:
operații antisubmarin, românia, SUA, aplicații militare, Marea Neagră, SUA-România
Tematic
NATO începe sâmbătă exerciţii de amploare, desfăşurate în trei state
Participanţii la Sea Breeze au desfăşurat exerciţii conform standardelor NATO
Armatele Moldovei şi României, reformate în conformitate cu politicile NATO


Загрузка...