Церемония встречи В. Путиным участников саммита Группы двадцати

NYT: Putin și Obama se vor întâlni, probabil, pe 28 sau 29 septembrie

9
(reînnoit 17:55 12.10.2015)
Potrivit surselor cotidianului New York Times, părțile încearcă acum să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește alegerea unui timp convenabil. Se menţionează că președintele SUA consideră că întâlnirea ar fi binevenită, ţinând cont de situația din Ucraina și Siria.

 

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Întâlnirea președintelui Rusiei Vladimir Putin cu liderul american Barak Obama ar putea avea loc săptămâna viitoare, luni sau marți (28 sau 29 septembrie), în cadrul Adunării Generale ONU la New-York, transmite cotidianul New York Times cu referire la surse confidenţiale din administrația preşedintelui SUA.

Interlocutorii publicației au comunicat că Obama a decis să se întâlnească cu Putin săptămâna viitoare, la New York, ”dacă această întâlnire va  putea fi programată”. Potrivit cotidianului, liderul american a considerat că întâlnirea poate fi benefică pentru reglementarea crizei din Ucraina și pentru ”un nou impuls diplomatic în Siria”.

Deocamdată, potrivit publicației, părțile ”încearcă să ajungă la o înțelegere definitivă  privind timp convenabil”.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Vladimir Peskov, a declarat că Kremlinul va comunica dacă va avea loc întâlnirea dintre Putin și Obama, după ce aceasta va fi programată.

Nici administrația SUA nu a confirmat posibilitatea întâlnirii președinților Rusiei și SUA în cadrul Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

 

9
Tagurile:
Peskov, New York, Obama, New York Times, întâlnire, Putin, New York
Tematic
New York-ul este gata de primirea oaspeților Adunării Generale ONU
O melodie de „Beatles”, interpretată de Shakira la deschiderea summit-ului ONU
Lavrov: Putin planifică să participe la Adunarea Generală ONU


Загрузка...