Участники протестных акций у здания Верховной рады в Киеве во время столкновений с сотрудниками правоохранительных органов

Potrivit ultimelor informaţii, un om a murit şi peste 100 au fost răniţi la Kiev

41
(reînnoit 21:31 31.08.2015)
Ministrul ucrainean de Interne a învinuit partidul „Svoboda” şi pe liderul acesteia, Oleg Tyagnibok, de organizarea ciocnirile din preajma Radei Supreme.

CHIŞINĂU, 31 aug — Sputnik. Arsen Avakov a declarat că din materialele video şi foto se vede că Oleg Tyagnibok, liderul partidului „Svoboda”, s-a aflat în locul în care erau bătuţi soldaţii Gărzii Naţionale.

„Îl învinuiesc direct pe Oleg Tyagnibok şi partidul acestuia, „Svoboda”. Eu consider că aceasta este o crimă, nu poziţie politică.”, a declarat Avakov în cadrul unui briefing.

Parlamentul Ucrainei  a adoptat luni, la propunerea preşedintelui Petro Poroşenko, modificări constituţionale, la capitolul decentralizare. După votarea proiectului în prima lectură, în apropierea Legislativului au avut loc ciocniri ale naţionaliştilor şi radicalilor cu forţele de ordine. În rezultatul violenţelor, peste 100 de persoane, inclusiv membri ai Gărzii Naţionale, au avut de suferit, iar un ostaş în termen a murit la spital în urma unei răni în inimă, provocată de o schijă.

41
Tagurile:
mort, Garda Naţională, radicali, ciocniri, răniţi, Oleg Tyagnibok, Arsen Avakov, Kiev, Ucraina
Tematic
Explozie la Kiev, soldată cu zeci de răniţi
Mass-media: Un nou șef din armata SUA, dispus să furnizeze armament Kievului


Загрузка...