Протестные акции в Киеве

Explozie la Kiev, soldată cu zeci de răniţi

30
(reînnoit 16:24 31.08.2015)
Potrivit serviciului de presă al MAI al Ucrainei, citat de RIA Novosti, în jur de 100 de persoane ar fi fost rănite în urma deflagraţiei.

CHIŞINĂU, 31 aug — Sputnik. Rada Supremă a Ucrainei a adoptat luni în prima lectură proiectul de modificare a Constituţiei la capitolul decentralizare, ceea ce a provocat ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. Mediile de informare anunţă despre violenţe în preajma Radei de la Kiev şi aproximativ 15 răniţi, între care cei mai mulţi poliţişti, în urma unei explozii care s-a produs cu puţin timp în urmă în capitala ucraineană.

Potrivit unor date preliminare difuzate de unele medii de informare, în jur de 15 persoane au fost rănite în urma exploziei produse în fața clădirii Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean), în contextul violențelor izbucnite între scutieri și manifestanții care au protestat împotriva controversatului proiect de reformă constituțională, care acordă mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul prorus al Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres. Pe de altă parte, serviciul de presă al Ministerului de Interne al Ucrainei informează că numărul răniţilor ar fi de aproximativ 100.

Mai multe persoane însângerate, inclusiv agenți de poliție, și, după toate probabilitățile, jurnaliști, se aflau lungiți pe asfalt în fața forului legislativ, potrivit sursei citate.

După cum relatează agenția de presă Unian, radicali provocatori au detonat o grenadă de luptă. Mai mulți militari ai Gărzii Naționale au fost răniți.

Acest proiect de reformă constituțională — cerut de Occident, care vede în el o modalitate de aplanare a conflictului armat — se află în centrul unor dezbateri aprinse în Ucraina. Mulți întrevăd în el o tentativă de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei părți a estului industrial al țării.

30
Tagurile:
reformăp constituţională, violenţe, Rada Supremă, Explozie, Răniţi, proiect, Kiev, Ucraina
Tematic
Alertă falsă: Ucraina se pregăteşte să atace clădirea administraţiei din Râbniţa
Ucraina nu a înăsprit controlul la frontiera cu Moldova
FSB a suprimat transportul ilegal de armament în FR din Ucraina


Загрузка...