Канцлер Германии Ангела Меркель на саммите стран G7 в Брюсселе

Polonia şi Germania ar putea discuta despre sporirea presiunii asupra Rusiei

25
(reînnoit 17:33 26.08.2015)
Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat în ajunul vizitei sale la Berlin că ţara sa pledează pentru consolidarea prezenţei NATO în Europa de Răsărit.

CHIŞINĂU, 26 aug — Sputnic. Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, intenţionează să discute cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în cadrul primei sale vizite oficiale la Berlin, pe data de 28 august, căile de intensificare a presiunilor asupra Rusiei, în scopul încetării conflictului din Donbass.

“Sigur că aş dori ca în cadrul vizitei mele la Berlin să pot discuta inclusiv despre modul în care ar putea fi intensificată presiunea asupra Rusiei, pentru ca într-un final să se încheie războiul şi să se instaleze o pace de durată. O altă întrebare ar fi, cum trebuie să reacţioneze NATO la schimbarea situaţiei geopolitice de la frontierele de este ale blocului militar. Bineînţeles că noi pledăm pentru consolidarea prezenţei NATO în această regiune, inclusiv în Polonia”, a spus Duda într-un interviu publicat miercuri de tabloidul german BILD.

25
Tagurile:
Donbas, război, presiuni, NATO, Rusia, Andrzej Duda, Angela Merkel, Polonia, Germania
Tematic
Consilierul lui Duda: Polonia va ocupa o poziţie dură faţă de Rusia
Renard: UE trebui să facă un pas în soluţionarea problemelor cu Rusia
Preşedintele României cere neadmiterea tensiunilor în raport cu Rusia
UE îi cere Kievului statut special permanent pentru Donbass

Загрузка...