Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk

Kievul mizează pe suma de 500 de milioane de la Banca Mondială

6
(reînnoit 15:34 26.08.2015)
Banca Mondială a decis să aloce Ucrainei 500 de milioane de dolari pentru desfăşurarea reformelor economice, a declarat premierul ţării, Arseni Iaţeniuk.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Ucraina speră să primească până la 9 septembrie un credit în valoare de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială, a anunţat premierul ţării, Arseni Iaţeniuk.

“Banca mondială a luat decizia de a acorda Ucrainei 500 de milioane de dolari pentru desfăşurarea reformelor economice şi noi aşteptăm alocarea acestor mijloace financiare până la 9 septembrie curent”, a spus Iaţeniuk miercuri, la şedinţa lărgită a Cabinetului de Miniştri. Potrivit lui, decizia Băncii Mondiale „deschide uşile” pentru ca Ucraina să poată primi resurse financiare suplimentare din partea Japoniei şi altor contribuitori internaţionali.

Din partea Japoniei este aşteptată suma de 300 de milioane de dolari. Totodată, Banca Mondială analizează posibilitatea acordării unui alt credit în sumă de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina, a adăugat Iaţeniuk.

6
Tagurile:
Japonia, resurse financiare, reforme economice, credit, Banca Mondială, Arseni Iaţeniuk, Ucraina
Tematic
Ucraina şi creditorii continuă negocierile privind restructurarea datoriilor
Iaţeniuk: Ministerul Energeticii nu poate asigura cetăţenii cu căldură
Occidentul, gata să renunţe la Ucraina pentru a obţine sprijinul FR
SUA: Ucraina să facă sacrificii pentru restructurarea datoriei

Загрузка...