Ukrainian President Petro Poroshenko

Poroşenko: nu avem nici un fel de popoare frăţeşti pe timp de război

25
(reînnoit 18:51 21.08.2015)
Potrivit liderului ucrainean, poporul „necivilizat” rus se află în criză, în timp ce ucrainenii se apropie tot mai mult de Europa.

CHIŞINĂU, 21 aug — Sputnik. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, consideră că popoarele rus şi ucrainean nu sunt frăţeşti.

El a declarat în cadrul unei întâlnirii cu lideri obşteşti de vază din ţară că „nu avem nici un fel de popoare frăţeşti pe timp de război”. Este un popor ucrainean unitar, ce urmează calea spre Europa, şi este poporul rus, care se află într-o criză profundă”.

Astfel a reacţionat preşedintele la cuvintele recente ale lui Vladimir Putin care, la 17 august, în Crimeea, şi-a exprimat convingerea că Ucraina se va dezvolta pozitiv, depărtându-se de practica ruşinoasă de a plasa ţara sub conducere externă şi a oferi funcţiile-cheie în Guvern şi în regiuni unor străini.

Poroşenko a calificat Rusia drept o ţară necivilizată, întrucât, potrivit lui, „existenţa unei autoguvernări locale puternice… a fost şi va fi una dintre diferenţele noastre civilizaţionale, care ne disting de Rusia şi ne apropie de Europa”.

25
Tagurile:
popoare frăţeşti, război, criză, Europa, Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Ucraina
Tematic
Lukașenko: Belarus trebuie să-și securizeze hotarul cu Ucraina
Kievul a interzis intrarea în Crimeea prin Ucraina
Putin despre șansele reglementării conflictului din Ucraina


Загрузка...