Густой дым пожара накрыл зону отчуждения под Чернобылем

Incendiul din Rezervația „Cernobâl” a fost localizat

6
(reînnoit 17:12 10.08.2015)
Serviciul de stat pentru situații excepționale (SSSE) din Ucraina a comunicat că nu există pericolul ca incendiul să se extindă, iar nivelul de radiație nu depășește norma admisibilă.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Luni, practic a fost oprită extinderea incendiului în perimetrul gospodăriei forestiere „Rezervația Cernobâl” din zona de excludere a centralei atomo-electrice de la Cernobâl, transmite RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al SSSE al Ucrainei.

Cei de la SSSE au precizat că au mai rămas unele focare mici care sunt lichidate  treptat, însă nu au spus concret când va fi stins focul definitiv.

Nivelul radiației, potrivit aceleiași surse, corespunde normelor admisibile.

Flăcările au cuprins sâmbătă o suprafață de 32 ha acoperită cu iarbă uscată. În ziua următoare au mai luat foc 60 ha de pădure.

Moldova nu este amenințată de urmările incendiului din Rezervația „Cernobâl”, a comunicat duminică pentru „Sputnik-Moldova” meteorologul de serviciu de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat al RM.

Acesta a specificat că deși sâmbătă și duminică vântul a suflat dinspre est, cu trecere treptată din direcția sud-est și nord-est, viteza lui a fost mică, până la 7 m pe secundă. La fel este și luni. Și deoarece vântul este slab, masele de aer de pe teritoriul CAE  de la Cernobâl nu pot să ajungă până în Moldova”, a specificat meteorologul.

6
Tagurile:
pădure, rezervație naturală, incendiu, Cernobâl, Ucraina
Tematic
În regiunea Cernobîl continuă lupta cu incendiile de vegetaţie


Загрузка...