Mistral Helicopter Carrier

Franţa: plăţile pentru „Mistral” vor fi mai mici decât 1,2 mlrd euro

18
(reînnoit 16:29 06.08.2015)
Rusia şi Franţa au adoptat în ajun decizia de încetare a acţiunii contractului pentru construirea şi livrarea a două port-elicoptere de tip „Mistral”. Parisul a început să achite deja părţii ruse mijloacele financiare conform contractului.

CHIŞINĂU, 6 aug — Sputnik. Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Parisul intenţionează să achite complet mijloacele financiare în baza contractului de construire a celor două port-elicoptere „Mistral”, achitările sunt cuantificate la mai puţin de 1,2 miliarde de euro, informează agenţia Reuters, citată de RIA Novosti.

„Preţul iniţial al celor două nave constituia 1,2 miliarde de euro. Achitările conform acordului (nou) vor fi mai mici, întrucât Rusiei i se vor restitui în euro obligaţiunile financiare, pe care le va putea converti în numerar”, a declarat ministrul la postul de radio RTL.

Potrivit lui Le Drian, suma exactă şi conţinutul de bază al acordului vor fi discutate încă în Parlament, care trebuie să ratifice acordul la care au ajuns părţile.

Anterior, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat că părţile au adoptat o decizie de încetare a acţiunii contractului pentru construirea a două port-elicoptere de tip „Mistral”. A devenit cunoscut, de asemenea, că Franţa a transferat deja mijloace financiare conform contractului, iar după returnarea echipamentului va putea să dispună de corăbii.

18
Tagurile:
euro, plăţi, achite, contract, Mistral, Jean-Yves Le Drian, Rusia, Franţa
Tematic
Hollande va soluționa în câteva săptămâni problema navelor „Mistral”
„Mistralele” ar putea ajunge în China, SUA - îngrijorate


Загрузка...