Palais de la culture et de la science, Varsovie

Duda: Varşovia nu trebuie aibă relaţii proaste cu vecinii

9
(reînnoit 19:24 05.08.2015)
Andjez Duda va prelua oficial funcţia de preşedinte al Poloniei la 6 august, în cadrul şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului ţării. Răspunzând la întrebarea jurnaliştilor privind perspectivele relaţiilor cu Rusia, el a spus că situaţia în relaţia bilaterală polono-rusă este deocamdată dificilă.

CHIŞINĂU, 6 aug. Sputnik. Noul preşedinte al Poloniei, Andjez Duda, consideră că Varşovia nu trebuie să aibă relaţii proaste cu vecinii, inclusiv cu Rusia.

„Situaţia (în relaţiile bilaterale polono-ruse) este într-adevăr dificilă. Polonia nu doreşte să aibă relaţii proaste cu niciunul dintre vecini şi nu va tinde niciodată conştient către acest lucru”, a spus Duda pentru Agenţia poloneză de presă PAP, citată de RIA Novosti.

Noul preşedinte al Poloniei, Andjez Duda va prelua oficial funcţia de şef al statului la 6 august, în cadrul şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului Poloniei. Duda a obţinut victoria în faţa lui Bronislav Komorovski, în al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale care a avut loc la 24 mai curent, acumulând 51,55% de voturi.

9
Tagurile:
alegeri prezidenţiale, Rusia, preşedinte, vecini, relaţii, Andjez Duda, Polonia
Tematic
Consilierul lui Duda: Polonia va ocupa o poziţie dură faţă de Rusia
Polonia nu este gata să ofere masiv statut de refugiat ucrainenilor


Загрузка...