Situation in Debalzewo

Biriukov: Ucraina trebuie continue mobilizarea

20
(reînnoit 17:50 04.08.2015)
Consilierul ministrului Apărării al Ucrainei, Iurii Biriukov, a menţionat că ar trebui procedat astfel încât cea mai mare parte a populaţiei masculine din ţară să ştie cel puţin „din care parte împuşcă automatul”.

CHIŞINĂU, 4 aug – Sputnik.  Ucraina trebuie să continue mobilizarea pentru stabilizarea situaţiei în Donbass, consideră consilierul ministrului Apărării al Ucrainei, Iurii Biriukov.

Митинг у здания Верховной Рады в Киеве
© Sputnik / Александр Максименко

„Trebuie să procedăm astfel încât cea mai mare parte a populaţiei masculine din ţară să ştie cel puţin din ce parte împuşcă automatul. Pentru aceasta trebuie să reluăm recrutarea. Trebuie să continuăm mobilizarea, deoarece doar cu un asemenea contingent impunător, care se află în zona uniunii teritoriale autonome, putem să oprim armata rusă,”, a declarat Biriukov la „TV Gromadisk”.

Rusia respinge categoric învinuirile de participare în conflictul inter-ucrainean, declarând că nu este parte a acestuia şi că în Ucraina nu au fost trupe ruseşti şi nici nu sunt. Moscova a declarat în repetate rânduri că este interesată ca Ucraina să depăşească cât mai repede criza politică şi economică. Moscova menţiona că toate acuzaţiile la adresa ei privind ingerinţa în criza ucraineană sunt neîntemeiate.

Anterior mass-media scria că Kievul pregăteşte încă o mobilizare, militarii au spus însă că aceasta nu este planificată, dar totul va depinde de evoluţia situaţiei din estul ţării.

20
Tagurile:
stabilizare, consilierul, armata rusă, recrutare, mobilizare, Iurii Biriukov, Donbass, Ucraina
Tematic
RPD: Kievul îşi consolidează forţele militare în Donbass
Steinmeier: Şirochino poate deveni model de reglementare în Donbass
Observatori: pe linia de demarcare din Donbass situația e critică


Загрузка...