Greklands statsminister Alexis Tsipras

MAI al Poloniei: Grecia este în ajunul unei lupte mari în Parlament

4
(reînnoit 12:25 15.07.2015)
Parlamentul Greciei urmează să voteze proiectele de lege care să permită acordarea unui nou ajutor financiar.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Grecia este în ajunul unei lupte mari în Parlament, sunt posibile schimbări majore pe scena politică, a declarat marţi ministrul afacerilor externe al Poloniei, Grzegorz Schetyna, comentând ultimele acorduri dintre UE şi Grecia.

Miercuri, în Parlamentul Greciei urmează să fie votate proiectele de lege necesare pentru acordarea unui nou ajutor pentru Atena. Această solicitare a fost înaintată de creditori la summit-ul zonei euro, aceştia avertizând ca în caz contrar vor sista acordarea lichidităţilor pentru băncile greceşti.

„Suntem în ajunul unei bătălii mari la Atena. Se va produce o confruntare dură între Alexis Tsipras şi propriul său partid. Nu va fi deloc simplu”, a spus Schetyna într-o emisiune la postului de radio TOK FM.

Potrivit şefului MAE al Poloniei, în timpul apropiat se pot produce schimbări structurale pe scena politică din Grecia, legate de votarea în Parlamentul ţării. „Va fi un examen de rezistenţă (pentru Tsipras) şi de siguranţă a partenerilor (din coaliţia de guvernământ)”, — a opinat Schetyna.

4
Tagurile:
pachet de legi, schinbări, luptă, Parlament, Grecia, Grzegorz Schetyna, Polonia
Tematic
Grecia rămâne în zona euro
Propunerile Greciei confirmă intenţiile sale de a rămâne în zona euro
Schultz: astăzi proiectul european este într-o situație dificilă


Загрузка...