НАТО

Mass-media: NATO forţează extinderea

26
(reînnoit 16:26 29.06.2015)
Este planificată aderarea Muntenegrului la al Alianţa Nord-Atlantică.

CHIŞINĂU, 29 iunie – Sputnik. Ziarul „Kommersant” de luni scrie, cu referire la o sursă din cadrul Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, că extinderea NATO va fi singulară, alianţei i se va alătura doar Muntenegru, iar o decizie corespunzătoare ar putea fi adoptată deja în decembrie 2015, la întâlnirea şefilor MAE, dar nu la summit-ul din iulie 2016.

„Muntenegru – un candidat ideal”, — a declarat pentru ziar o sursă din diplomaţia uneia dintre ţările NATO, care se ocupă de Balcani. Potrivit acesteia, nicio altă ţară nu are şanse reale de aderară într-un viitor previzibil.

„Muntenegru rămâne singura verigă în afara NATO în lanţul ţărilor organizaţiei nord-atlantice, toţi vecinii noştri din Adriatica fiind membri NATO, iar noi nu avem o altă cale de asigurare a securităţii. În afară de aceasta, a fi membru NATO înseamnă cea mai mare garanţie pentru investitori, de care noi depindem foarte mult”, — scrie ziarul „Kommersant” cu referire la o sursă din cercurile guvernamentale din Muntenegru.

26
Tagurile:
securitate, Balcani, extindere, NATO, Muntenegru
Tematic
Michael Turner: NATO trebuie să se extindă


Загрузка...