Встреча глав МИД нормандской четверки

O nouă întrunire a „cvartetului normand” la Paris

11
(reînnoit 12:05 23.06.2015)
O nouă întrevedere a „cvartetului normand” cu participarea miniştrilor de externe ai Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei ar putea să aibă loc marţi la Paris.

CHIŞINĂU, 23 iun – Sputnik. Întrevederea şefilor diplomaţiilor celor patru ţări din „formatul normand” ar putea să aibă loc marţi la Paris. La întrevedere urmează să fie discutate acţiunile ce urmează a fi întreprinse în vederea îndeplinirii înţelegerilor de la Minsk privind reglementarea crizei ucrainene prin mecanismul grupului de contact, inclusiv dezvoltarea unui dialog direct dintre Kiev şi autoproclamatele Republici Populare Doneţk şi Lugansk, informează RIA Novosti.

În acelaşi timp la Minsk ar urma să aibă loc şedinţa grupului de contact trilateral pentru reglementarea situaţiei din estul Ucrainei. Potrivit informaţiei secretarului de presă al fostului preşedinte al Ucrainei, Leonid Kucima, Darya Olifer, înainte de şedinţa grupului de contact vor avea loc şedinţele a trei subgrupe de lucru – pentru probleme umanitare, politice şi economice.

Recent în legătură cu preconizatele negocieri în formatul normand, a avut loc o discuţie telefonică dintre preşedintele FR, Vladimir Putin, liderul francez, Francois Hollande şi cancelarul german, Angela Merkel. „A avut loc un schimb de opinii referitor la situaţia de criză din sud-estul Ucrainei şi realizarea înţelegerilor de la Minsk din 12 februarie 2015. În special, a fost expus un şir întreg de idei în contextul întrevederii planificate pentru 23 iunie la Paris în „formatul normand” (Rusia, Germania, Franţa, Ucraina) la nivelul miniştrilor afacerilor externe şi a şedinţelor ulterioare ale grupului de contact şi a subgrupelor de lucru de profil la Minsk”, — se spune în comunicatul serviciului de presă al Kremlinului.

 

11
Tagurile:
Criza ucraineană, Paris, Formatul normand, Întrunire


Загрузка...